Akademi lisesi kazandırıyor

Diyarbakırlı öğrenciler belediyenin açtığı "Akademi Lise" ile geleceğe hazırlanıyor

Haberler 15.03.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle ilçesindeki gençlerin eitim hayatna destek olmak amacyla Akademi Lise hizmete girdi.

Diyarbakr Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Bakanl, ilçede üniversiteye hazrlanan gençlere destek olmak ve onlara uygun ders çalma ortam oluturmak için harekete geçti.

Dicleli gençleri üniversite snavna ücretsiz hazrlayacak olan 800 örenci kapasiteli Akademi Lise, 12nci snfa devam eden ve mezun olan örencileri Temel Yeterlilik Testi (TYT) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) snavlarna hazrlarken 9, 10 ve 11. snf örencilerine ise destek eitimi veriyor.

Üniversiteye hazrlk temel derslerinin yan sra örencilere soru çözme konusunda da yardmc olan Dicle Akademi Lise, gençlerin snav stresini atmas ve kendilerini farkl alanlarda gelitirmelerine yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenleniyor.

BURANIN ÜCRETSZ OLMASINDAN DOLAYI çOK MUTLUYUZ

Akademi Lise örencilerinden Gülistan Tuna, köyde yaadn ve evde ders çalma imkan bulamadn söyledi.

Akademi Liseye gelerek salanan imkanlardan yararlandn anlatan Tuna, öyle konutu:

Okul öncesi öretmeni olmak istiyorum. Bunun için haftann 5 günü buraya gelerek ders çalyorum. Hocalarmz derslerdeki eksiklerimizi tamamlamaya çalyorlar ve bize çok yardmc oluyorlar. Burada kütüphaneden bilgisayar snfna kadar bütün imkanlardan yararlanyoruz. Burann ücretsiz olmasndan dolay çok mutluyuz.

BURASI DÖNÜM NOKTAM OLDU

Örencilerden Asya Gül Atalay, merkezin derslerine katk sunduunu belirtti.

Atalay, Buraya gelmeye baladktan sonra düzenli çalmam ve öretmenlerimin sayesinde snavlarda netim artt. Açkças buras dönüm noktam oldu. eklinde konutu.

Dicle Ula ise merkezde düzenli ders çalma imkan elde ettiini aktard.

Ula, Buraya geldikten sonra kendime olan güvenim artt. Okul öncesi öretmeni olmak istiyordum ama buraya geldikten sonra hedefimi daha da yükselttim. diye konutu.

Helin Klçolu ise merkezde derslerin verimli geçtiini belirtti.

Klçolu, Burada insanlarn azimlerini gördükçe daha çok ders çalmak istiyorum. Hocalarmz bilmediimiz konular anlatyorlar ve birlikte soru çözümü yapyoruz. Arkadalarla toplanp, burada daha düzenli çalabiliyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git