Bakan Yıldırım: İzmir Türkiye'nin özeti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Sivaslılar Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği akşam yemeğine katıldı.

Haberler 28.04.2012 - 01:23 Son Güncelleme : 28.04.2012 - 01:23

Oldukça neşeli olduğu görülen Binali Yıldırım, eline mikrofonu alarak, Uzun ince bir yoldayım türküsünü söyledi. Bakan Yıldırım’ın performansı büyük alkış aldı.

Bakan Yıldırım, TÜİKin verilerine göre İzmirde 150 bin Sivaslının yaşadığını belirtti. Birçok ilin nüfusunun 150 binden az olduğunun altını çizen Yıldırım, İzmir içinde bir il daha var. Anadolu’nun her tarafından insan var. Mardin, Konya, Manisa’dan insanlar var. İzmir Türkiye’nin özeti. Hepimiz gurbete gitmişiz. Biz de memleketimizi terk ettik. Daha iyi şartlarda yaşamak ve çocuklarımıza iyi imkanlar sunmak için. Hiçbir zaman acı ve tatlı hatıralarımızın olduğu Sivas’ı unutmadık dedi. Eskiden Sivasın bir bakanı olduğunu belirten Yıldırım, Şimdi iki bakan var. Müsteşarım Habip Soluk da bakanlık yaptı. Diğer bir isim de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz. Sivas’ın sırtı yere gelmez. Sivas, Cumhuriyetin kurulduğu şehir, Sivas Türkiyenin Türk milletinin bağımsızlığının, birliğinin, beraberliğinin, ay yıldızlı bayrağımızın teminatı bir şehirdir. Sivas böylesine önemli bir şehirdir, işte bu bayrak orada dalgalanıyor. Bu bayrak hepimize yeter, bunun gölgesinde ülkemizi istiklal mücadelesinden alan atalarımızın emanetidir. Türkiye hepimize yeter. Birlik ve beraberlik olduğu sürece yapamayacağımız, başaramayacağımz iş yoktur diye konuştu.

Sivas’a son 9 yılda 3 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını dile getiren Yıldırım, Sivas’ın yol sorunlarının hepsini çözdük. Hızlı treni Ankaradan Sivas’a da getireceğiz. Onun da ayak sesleri geliyor. Ankaradan Yozgattan Yerköyden adım adım Sivasa gidiyoruz. O tren Erzurum’a da gidecek dadaş, gidecek gardaş. Türkiye 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi olacak. Bu hedefimize ilerliyoruz. Bizim insanımız herşeyi hak ediyor. İnsanımızın olduğu her yere hizmet gidecek şeklinde konuştu.

Sivaslılar, Bakan Yıldırımdan İzmir Sivas arasına uçak seferlerinin konulmasını istedi. 150 bin Sivaslının yaşadığı İzmirden Sivasa havayolu kurulması gerektiğini kaydeden Bakan Yıldırım, Bunun denemesini yaptık ama tutmadı. İzmir’de 150 bin kişi yaşıyor ama en fazla yolcu sayısı 70 oldu, yeter ki siz isteyin. Siz bana söz verin. Bu konulan uçaklar dolu gidip dolu gelecek mi? Bu olursa işi yapmak da bizim meselemiz. Bu seferleri başlatmak bize düşüyor ifadelerini kullandı.

İzmirde hareket, umut ve heyecanın olduğunu ifade eden Yıldırım, Gelecekle ilgili gayret var. Yapılan bir araştırmaya göre son bir yıl içerisinde dünyada en hızlı büyüyen 4. şehir İzmir’dir. Bunu daha çok hak ediyor. Bunu daha da hızlandıracağız. EXPO projeleriyle, 35 İzmir - 35 Proje ile daha iyi noktalara gelecek. Hayalimiz İzmirin Türkiyenin ikinci büyük marka şehri olmasıdır dedi.

Bakan Yıldırım, eline mikrofonu alarak, Aşık Veysele ait olan ’Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece türküsünü seslendirdi. Sivaslılar, Bakan Yıldırımın türkü performansını oldukça başarılı bularak uzun süre alkışladı. Gecenin sonunda Ege Bölgesi Sivaslılar Dernekleri Federasyonu, Bakan Yıldırıma İzmirin simgesi olan Tarihi Saat Kulesinin maketini hediye etti. Yıldırım da federasyon adına Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmesi Şebnem Bursalıya plaket verdi.

CİHAN

Ana Sayfaya Git