Bakan Soylu: PKK'nın yurt içindeki eleman sayısı 181'e indi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Bugün birilerinin medet umduğu PKK'nın yurt içindeki bütün silahlı eleman sayısı, yeni bir rakam veriyorum; 181'e inmiştir" dedi.

Haberler 06.10.2021 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Soylu, Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu 19uncu Dönem Mezuniyet Törenine katld. Kastamonu Merkez Spor Salonundaki törene, Bakan Soylunun yan sra Polis Akademisi Bakan Prof. Dr. Ylmaz çolak, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta, Kastamonu Valisi Avni çakr ve mezun polislerin aileleri katld.

Burada konuan Soylu, Türkiye genelinde 2 bin 429 polisin mezun olduunu ve Kastamonuda bu sayy 578 olarak bildirdi. Bu törenleri bo yere yapmadklarn belirten Soylu, Bu milletin, bu devletin gücünü, milletimizin devletine olan inancn, anne babalarn evlatlarn bu vatan ve bayrak için nasl devletine teslim ettiini, milletin kendi geleceine nasl sahip çktn görmeleri için düzenliyoruz. 21inci yüzylda nasl bir güç biriktirdiimizi; krizlerden sarslmayan, istikrarndan taviz vermeyen, millet iradesinden taviz vermeyen bir Türkiyeyi nasl oluturduumuzu görmeleri için bu törenleri yapyoruz. Bizi 15 Temmuzda diz çöktüremeyenler, en azndan tökezlettiklerini zannettiler. Buradan söylüyorum; ne 15 Temmuz, ne PKK ne de baka bir bela, bu devlete de bu millete de kl kadar zarar verebilmi deildir dedi.

KI OPERASYONLARINA BALIYORUZ

Terörle mücadele operasyonlarna da deinen Soylu, Bugün birilerinin medet umduu PKKnn yurt içindeki bütün silahl eleman says, yeni bir rakam veriyorum; 181e inmitir. Kandilden Batya yaptklar imdat çarlarn görmüyor deiliz. te imdi, 1 Ekimde ilkbahar-yaz operasyonlarn tamamladk, Allahn izniyle k operasyonlarna balyoruz. lkbahar, bize ilkbahard, PKKya deil. 287 barnma alanna yönelik 9 bin 630 operasyon planlamtk, bizim çocuklar hzn alamad, 10 bin 850 operasyonla ilkbahar-yaz dönemini kapattlar. Sadece ilkbahar-yaz dönemi operasyonlarnda toplam 127 teröristi etkisiz hale getirdik. Bunlarn 4 tanesi krmz, 1i mavi, 2si yeil, 10u turuncu, 17si gri, 5 tanesi liste d olan üst düzey 39 terörist. Bizimkiler hepsini tek renge boyad, etkisiz hale getirdi. 402 tane snak ve maaralarn imha ettik. Bunlara barnacak in brakmyoruz, maara brakmyoruz. Birkaç kalleliin dnda, hareket edemiyorlar. Birkaç kalleliin dnda, eylem falan yapacak takatleri kalmad. Saylarn da sürekli kamuoyu ile paylayoruz. u anda 181e dütüler. Bir de ayrnt vermek isterim; o 181 kiinin de yüzde 30u zaten i göremez halde. Kimisinin baca yok, kimisinin kolu yok, kimisi yürüyemez durumdadr. Buradan terör örgütü mensuplarna sesleniyorum; anne laf dinlesinler. Diyarbakr annelerinin, rnak annelerinin, Van, Hakkari annelerinin lafn dinlesinler, gelsinler devlete teslim olsunlar. Arkasnda kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti devleti, bu terör örgütünü bitirmeye kararldr diye konutu.

Soylu, uyuturucuya kar da ciddi bir mücadele yürütüldüünü belirterek Uyuturucudan içeride bulunan torbaclar var ya, onlarn says 35-36 bin civarndayd. Bugün uyuturucudan hapishanede bulunanlarn says 96 bin. Kimseye aman vermiyoruz. Ve evlatlarmza uyuturucu satmaya çalanlara frsat vermiyoruz ifadelerini kulland. Konumalarndan ardndan yemin eden polisler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini yaad.

Ana Sayfaya Git