"Gazzelilerin Türkiye'ye yerleştirileceği" iddiası yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Gazzeliler, Türkiye'ye yerleştirilecek" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Haberler 07.11.2023 - 22:36 Son Güncelleme : 07.11.2023 - 23:11

Merkezden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarındaki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinkenın Gazzelilerin tahliyesinde anlaştıkları ve Gazzelilerin Türkiyeye yerleştirileceği iddiasının doğru olmadığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABDli mevkidaşı Antony Blinken arasındaki görüşmede, sivillerin Gazzeden çıkarılarak Türkiyeye yerleştirilmesi gibi bir konu herhangi bir surette gündeme gelmemiş, sivillerin Gazzeden çıkarılması konusunda herhangi bir anlaşma yapılmamıştır.

Türkiye ve ABDden diplomatik kaynaklar, görüşmede sivillerin korunması, Gazzedeki sivillere insani yardımın ulaşmasının sağlanması ve Gazzede yaşayan insanların yerlerinden edilmesinin önlenmesinin konuşulduğunu açıklamıştır. Ayrıca Blinkenın iddia edildiği gibi bir açıklaması bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Ana Sayfaya Git