İnfazda ilk değişiklik!

AK Parti ve MHP'nin 70 maddeden oluşan İnfaz Kanun Teklifi'nde ilk değişiklik yapıldı. Teklif Basın İlan Kurumu'ndan resmi ilan ve reklam alamayan gazetelerin cezaevine girişine engel getiriyordu. AK Parti değişiklik önergesi ile ilan hakkı olan ama geçici süreyle bu hakkı engellenen gazetelerle ilgili sınırlamadan vazgeçti.

Haberler 13.04.2020 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cezaevlerinden infaz indirimi, denetimli serbestlik süresinin arttrlmas ve açk cezaevinde bulunanlara izin yoluyla yaklak 90 bin kiinin tahliyesini öngören kanun teklifinin görümeleri devam ediyor.

Meclis Genel Kurulunda altnc güne giren görümelerde 30 maddeden oluan ilk bölüm tamamland. 30 madde için muhalefet partilerinden yüze yakn deiiklik önergesi geldi, ancak tamam AK Parti ve MHP oylaryla reddedildi.

MUHALF GAZETELER CEZAEVNE ALINMAYACAK

Teklifin ikinci bölümü üzerinde görümelerde ise ilk deiiklik 32. maddede yapld. AK Parti ve MHPnin teklifi Basn lan Kurumundan resm ilan ve reklam yaynlama hakk bulunmayan gazetelerin cezaevlerine alnmamasn öngörüyordu. Muhalefet buna tepki gösterdi, muhalif olarak nitelenen Cumhuriyet, Birgün, Evrensel, Yeniça gibi gazetelerin Basn lan Kurumundan reklam almasnn bir ekilde yasaklanarak cezaevlerine sokulmayaca, bunun kabul edilemeyecei ifade edildi. tirazlarda kamu denetiminden geçmi yaynlarla ilgili baka bir sebep ileri sürülerek yasaklama getirilemeyecei belirtildi.

AK PART DEKLK ÖNERGES VERD

tirazlar karlk buldu ve AK Parti Grup Bakanvekili Emin Akbaolu ve baz AK Partili milletvekillerinin imzasyla deiiklik önergesi verildi. Uluslararas Standart Süreli Yayn Numaras (ISSN) veya Uluslararas Standart Kitap Numaras (ISBN) almayan süreli veya süresiz yaynlar ile Basn lan Kurumu araclyla resmi ilan ve reklam yaynlama hakk bulunmayan gazeteler ceza infaz kurumuna kabul edilmez maddesine, Ancak ilan ve reklamn geçici süreyle kesilmesi hali, bu hükmün dndadr ifadesi eklendi.

GEçC LAN KESLMESNDE GAZETE CEZAEVNE ALINACAK

Deiiklik önergesinin gerekçesinde, Önergeyle, 2/1/1961 tarihli ve 195 sayl Basn lan Kurumu Tekiline Dair Kanun kapsamnda resmi ilan ve reklam yaynlama hakk bulunup da anlan kanunun 49. Maddesi hükmü uyarnca yetkili makam tarafndan müeyyide uygulanmas ve bu çerçevede geçici süreyle ilan ve reklamn kesilmesi durumunda ilgili gazetenin geçici süre içinde de ceza infaz kurumuna kabul edilecei hükmü getirilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git