Ali Babacan: Bunlar yapamıyor, seçim yakın

DEVA lideri Ali Babacan, "Sadece dün geceden bu sabaha yaşadıklarımıza bakın. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Bunlar yapamıyor, yapamayacaklar. Seçim yakın" dedi.

Haberler 11.06.2022 - 01:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEVA Partisi Genel Bakan Ali Babacan, Seçim yakn, kasmda da olsa, haziranda da olsa seçim yakn. u anda hükümetin yapmas gereken u, Beceremedim, yapamadm. Enflasyonu, kuru, dövizi patlattm diyerek brakp gitmesi lazm. Yanlta srar edilmez. Hep beraber ülkeyi ayaa kaldracaz dedi.

Ali Babacan, bir dizi ziyaret için geldii Kuadasnda partisinin il ve ilçe yöneticileriyle kahvaltda bulutu. Babacan, ilçe binasnn açlnda zeybek gösterisi izledi ve kekek kartrd.

Babacan, Türkiyede krizlerin çok büyüdüünü ve derinletiini, her alanda problemlerinin arttn belirterek dün gece yaanan ekonomik gelimeleri eletirdi. Maliye Bakan, Merkez Bankas ve BDDKnn açklamalarn eletiren Babacan, u ifadeleri kulland:

AçIKLAMA YAPIYORLAR, SONUç SIFIR: çok uzaklara gitmeden, sadece dün geceden bu sabaha yaadklarmza bakn. Ellerine yüzlerine bulatrdlar. Ne yapacaklarn ardlar. Dolar 17 liray geçti faizler yükseliyor. Türkiye dünyada artk riskli ülke olarak görünüyor. Dün bütün devlet kurumlar sözüm ona açklamalar yaptlar. Bir açklama yetmedi, üç, dört yetmedi, be açklama yapld. Sabah uyandk, piyasalar açld, dolar kuruna baktk zerre kadar faydas yok. Devleti oyuncaa çevirdiler koskoca BDDK açklama yapyor, Merkez bankas açklama yapyor, Hazine açklama yapyor sonuç sfr. Bu kurumlar bir araya gelip konutuu zaman piyasalarn kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor.

ÜLKEY NE HALE GETRD: ktidar kontrolü elden kaçrd. Bunlar yapamyor, yapamayacaklar. Bu ii bilmiyorlar. Bilmediklerinin de farknda deiller. u an için ülkenin bandaki kii Ekonomistim diyor. Ülkeyi ne hale getirdiini gördük. çar pazarda herkes ülkenin dütüü durumu gayet iyi biliyor. Fiyatlar üçe dörde katlad. Yazktr bu ülkeye günahtr, bilmiyorsanz yapamayacaksanz çekilin gidin. Bu ülke sizin yükünüzü tamak zorunda deil.

BTTK, PARA KAZANAMIYORUZ

Babacann konumas srasnda caddeden geçen bir minibüs oförü, Bittik. Para kazanmyoruz. çoluk çocuumuzun ekmei çkaramyoruz. Sizden umut bekliyoruz diye bard. Babacann mikrofonu verdii minibüsçü ayn sözleri bu defa kalabala söyledi.

Babacan ise Görüyorsunuz, bir dokunuyorsunuz bin ah iitiyorsunuz. Ülkenin gerçei bu, kim ne derse desin. u an Türkiye Avrupada en yüksek enflasyonu yaayan ülke. Bugün mazot 28-29 lira, yazk deil mi? Lastik 2 bin 500 lira. yapp, alnnn teriyle para kazanarak mutlu olan hiç kimse yok. Vatandaa bir dokunuyorsunuz bin ah iitiyorsunuz. Ülkenin durumu bu diye konutu.

SEçME SAYILI GÜNLER KALDI, DAYANIN

Vatandan dayanacak gücü kalmadn söyleyen Babacan, unlar kaydetti:

Seçim yakn, kasmda da olsa, haziranda da olsa seçim yakn. Günler sayl. Vatanda bize soruyor, bu sürede nasl dayanacaz? Haklsnz. u anda hükümetin yapmas gereken u, Ben beceremedim, yapamadm. Enflasyonu, kuru, dövizi patlattm diyerek brakp gitmesi lazm. Olmas gereken bu. Yanlta srar edilmez. Bunlar srarla inatla yanl yapyorlar. Ama hep beraber baaracaz. Türkiye büyük bir ülke. Hep beraber ülkeyi ayaa kaldracaz.

Ana Sayfaya Git