Bahçeli: Başka ittifak arayışlarına ihtiyaç yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP'nin temel tercihi Cumhur İttifakı'nın yaşaması ve yaşatılması doğrultusundadır. 31 Mart seçimlerinden de güçlenerek çıkan Cumhur İttifakı, Türkiye'yi geleceğe taşımalıdır. Başka ittifak arayışlarına kuşkusuz ihtiyaç yoktur. Kaldı ki buna gerek de olmayacaktır" dedi.

Haberler 02.05.2019 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yapt yazl açklamasnda, 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimlerinin geride kaldn ancak, siyasi tartmalarn devam ettiini belirtti. Bahçeli, stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimlerindeki sis perdesi, aibe örtüsü ve üphe örgüsünün henüz kaldrlamadn kaydetti. Yüksek Seçim Kurulunun(YSK) verecei kesin kararnn uzadkça spekülasyonlarn çoaldn, karlkl atma ve anlamazlklarn çrndan çktn kaydeden Bahçeli, öyle dedi:

Önüne gelen ahkam kesmekte, stanbul seçimleri üzerinde asl astar olmayan görü beyan etmektedir. Artk söz ve yetki YSKnn. Bunu bilmek, çkacak karar ne olursa olsun riayet etmek asldr. Türkiyenin önündeki en öncelikli mesele stanbul çerçevesinde sandk yolsuzluunun tespiti ve bunun kanuni süreler içinde de telafisidir. Bu itibarla YSKnn stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimleriyle birlikte Maltepe ve Büyükçekmece Belediye Bakanl seçimlerindeki hakl ve meru itirazlar en doru, en isabetli, en hukuka uygun ekilde deerlendirmesi milli bir beklentidir. Türkiyenin önü açlmal, adalet muhakkak yerini bulmaldr. MHP stanbulda seçimlerin yenilenmesinden yanadr. Bu konudaki tutarl ve samimi çarlarmz bilinmektedir. Kald ki itiraza esas tekil eden gerekçe ve deliller baka bir çk yolu göstermemektedir. MHP, YSKnn alaca karara maeri vicdana uygun olmas kaydyla elbette sayg gösterecektir.

çIRPINILARI BEYHUDEDR

Bahçeli, CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna Ankara çubukta ehit cenazesinde yaplan saldry istismar etmeyi amaçlayanlarn tarihi bir hatann içinde olduunu söyledi. Bahçeli, CHP-P-HDP ortakl milli hassasiyetleri alenen kamakta, kirli sicillerini kapatmak için çrpnmaktadr. Fakat çrpnlar beyhudedir. Aziz ehitlerimizin kanlarn döken, milletimizi acya ve yasa boan bölücü teröristlerle içli dl olanlarn maskeleri dümü, zehirli niyetleri deifre olmutur. Tam da böyle bir zaman aralnda, siyasette yeni araylar görülmekte, sözde manifestolar yaymlanmakta, yeni hükümet sistemi dorudan doruya hedef alnmaktadr. Milli vicdanda hiçbir karl olmayan siyaset eskilerinin muhasm odaklarn dikkatini çekme gayretleri, Türkiye düman yabanc dostlarnn tavsiye ve tembihleriyle hareketlenmeleri baya bir operasyonun tezahürüne delalettir. Zillet ttifaknn yedeindeki bu ahsiyetlerin siyasi sorumluluk üstlendikleri dönemlerde hangi musibet ve melanetlere kucak açtklar milli hafzalarda hala canldr dedi.

MHP MLL BEKANIN VARLIINA BA KOYMUTUR

Bahçeli, Cumhur ttifakna yönelik bilinçli ve organize saldrlarn varlnn gizlenemez düzeye ulatn ileri sürdü. MHP ile AK Parti arasnda soukluk veya mesafe varm gibi iddialarda bulunanlarn mayasnn bozuk, mizacnn bulank, maksadnn belal olduunu vurgulayan Bahçeli, unlar kaydetti:

MHPnin temel tercihi Cumhur ttifaknn yaamas ve yaatlmas dorultusundadr. Cumhur ttifak manetlerle kurulmamtr. Cumhur ttifak, çürük ve kiralk aydnlarn telkinleriyle var olmamtr. Cumhur ttifak, Türkiye kartlarnn tesiriyle de hayat bulmamtr. 15 Temmuz gecesi yeeren, 7 Austos Yenikapda yükselen, 16 Nisan halk oylamasnda hedefleri çizilen, 24 Haziran seçimlerinde birlikteliini perçinleyen, 31 Mart seçimlerinden de güçlenerek çkan Cumhur ttifak, Türkiyeyi gelecee tamaldr. Bizim temel tercihimiz, milli ve stratejik hedefimiz budur. Baka ittifak araylarna kukusuz ihtiyaç yoktur. Kald ki buna gerek de olmayacaktr. Türk milletinin tamamn kucaklamak ikamesi ve ihmali olmayan haslet ve amacmzdr. Bize göre herkes eittir, Türkiyedir. 31 Mart seçimleri öncesi Kürdistanda kazanacaz, batda AK Parti ile MHPye kaybettireceiz diyen bölücülerle Türkiye ttifak nasl salanacaktr? Corafi ve bölgesel düzeyde ittifak araylarnn sonu bize göre mahsurlu, tehlikelerle doludur. Cumhur ttifak, ülkemizi ve milletimizi muasr medeniyetler seviyesine çkarmaya ve muvaffakiyetle pekimi bir istikbale milli uur ve kaynama kültürüyle tamaya hem namzet hem de buna hazrdr. Dürüst, düzgün ve mert bir milli ittifakn önünde hiçbir mihrak duramayacaktr.

KOMPLOLAR TTFAKIMIZ KARISINDA LEMEYECEKTR

Türkiyede cumhurun ittifak ruhunu önce yarglayp, sonra da dinamitlemenin milli birlie dümanlk, Türkiyeye kötülük olduunu savunan Bahçeli, açklmasna öyle devam etti:

unu herkes bilmelidir ki, Cumhur ttifak dalmadan hiçbir haine frsat verilmeyecek, Türkiye basklara teslim olmayacaktr. Cumhur ttifak uyanan tarihin sesi, dirilen corafyann mesaj, Türk asrlarnn zafer nianesidir. Komplolar ittifakmz karsnda ilemeyecektir. Kumpaslar ittifakmza çarpp, dalacaktr. MHP ile AK Parti siyasi hesaplarla deil, çkara dayal deil, seçimlere ayarl deil, beka ve istiklal arzusuyla bir araya gelmitir. Bizim inancmzn ve irademizin çerçevesi bu ekilde belirginlemitir. ki parti arasna fitne sokmak için 31 Marttan alnan sonuçlar ve oy oranlarn klf yapanlarn milli mensubiyetleri arzal olduu gibi maksatlar da karanlk ve kukuludur. 29 Nisan sendromunu canl tutup partimizden açklama geleceini söyleyen, ittifakn biteceini ifade eden akl ve ahlak fukaralar bir kez daha duvara toslamlardr. Bunlar izansz, insafsz, iradesiz, ikircikli ve ikiyüzlüdür. Karar ve kanaatimiz odur ki, Cumhur ttifakna özenle ve önemle sahip çklmaldr. Cumhur ttifak sadece MHP ve AK Partinin ortakl deil, Türk milletinin takdiri, tercihi, tebriki, ümit ve ufuk bayradr. Bu ittifakn mimar esasen 82 milyon Türk vatandadr. Cumhur ttifak da Türkiyedir.

Açklamasnda, 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü tebrik eden Bahçeli, Venezueladaki darbe teebbüsünü çok güçlü ekilde knadn belirtti.

Ana Sayfaya Git