Erdoğan barış sürecinde provokasyona karşı uyardı

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin başlattığı barış görüşmelerinin, Paris’te öldürülen üç kadının cinayeti bahane edilerek provoke edilmesine karşı uyardı.

Haberler 15.01.2013 - 13:54 Son Güncelleme : 15.01.2013 - 13:54

Ak Parti Meclis Grup toplantısında konuşan Erdoğan, hükümetin her türlü sabotaj ve hatta ölümlere rağmen Kürt sorununu çözmek için çaba sarf edeceğini söyledi.

Erdoğan konuşmasında, cinayetlerin PKKnın iç sürtüşmesi olabileceği gibi Kürt sorununun çözülmesini istemeyen Irak, İran ve Suriye de olabilir dedi.

Üç kadının cenazeleri yarın Diyarbakıra getirilerek büyük bir kalabalık tarafından karşılanması bekleniyor. Bu ortamda barış girişimlerini sabote edebilecek davranışlardan kaçınılması gerektiğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, hükümetin terörü ortadan kaldırmak için kararlı olduğunu belirterek barış ve birlik mesajları verdi.

Hiçbir şiddet terörü haklı göstermez. Terör kan ve gözyaşı dışında hiçbir şey vermez. Bizim tek dileğimiz annelerin gözyaşlarını dindirmek diyen Erdoğan, muhalefet partisi tarafından destek görmese de barış girişimi için geri adım atmayacaklarını belirtti.

Erdoğan ayrıca, Umudumuzu hiç kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. Temkinli ve umutluyuz diyerek, 2002 yılında iktidara geldiklerinden beri Türkiyenin ekonomik ve demokratik ilerlemesi için gerekli adımları attıklarını söyledi.

Ana Sayfaya Git