Erdoğan'ın adaylığında sıkıntı yok

Hukukçular Birliği Vakfı, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olamayacağına ilişkin iddiaların hukuki temelden yoksun olduğunu bildirdi.

Haberler 17.02.2022 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vakftan yaplan yazl açklamada, anayasa deiiklikleri dahil olmak üzere, tüm yasama faaliyetlerinin temelinin, yasama organnn iradesi olduu vurguland.

Hukuk yorumlarnn esasn da yasama organnn iradesi oluturmaldr. denilen açklamada, Cumhurbakan Erdoann 2023 ylnda yaplacak cumhurbakanl seçiminde aday olamayacana ilikin yorumlarn temelinin hukuk olmad belirtildi.

Temeli hukuk olmayan bir görüün de hukuki bir görü olarak kabul edilmesi, ciddiye alnmas ve sayg görmesinin mümkün olmad ifade edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasnn hiçbir kural, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 2023 ylnda yaplacak seçimlerde Cumhurbakan aday olmasna ve seçilmesine hiçbir ekilde engel deildir. Demokrasilerde esas olan milletin iradesidir. Cumhurbakanl seçiminde milletin iradesine snr arama çabalar demokrasi ve hukuk devleti kavramlarnn ruhu ile badamaz. Siyasi partiler, varlk nedenleri olan milletin iradesine snr aramak yerine, millet iradesinin en geni ekilde tezahür etmesinin yollarn aramaldr. Ucube hukuk yorumlarn icat etmekte deneyimli olanlarn ruhunu geriye çarma ihtiyac duyanlar millet iradesinden ümidini kesmi olabilirler. Ancak bilinmelidir ki, kim ne yaparsa yapsn demokratik süreçlerde sonucu ucube hukuk yorumlar deil sadece milletin iradesi tayin eder.

Demokrasilerde son karar millet verir. Milletin kararndan ümidini kaybetmemi olanlar birilerini sandk dna atmak için yol aramaya ihtiyaç duymazlar. imdiden balayan provokasyon giriimlerine ve ucube hukuk yorumlarna kar her türlü koulda sonuna kadar ve sadece milletin iradesinin yannda olacamz bilinmelidir.

Ana Sayfaya Git