"Ümmet birlik olup özüne dönmelidir"

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Birlik olup özümüze dönersek dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara da ümit haline gelebiliriz." dedi.

Haberler 03.06.2018 - 12:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PARn destekledii Diyarbakr Bamsz Milletvekili Aday Zekeriya Yapcolu, Erganide katld iftar programnda birlik ve beraberlik mesaj verdi.

slam ümmetinin geçirdii zor dönemi hatrlatan Yapcolu, Hedefimiz yaananlardan dersler çkararak kendi birliimizi muhafaza etmek ve kendi aramzdaki sorunlar kavga etmeden çözmeye çalmak olmal.dedi.

Eer biz bir olabilirsek dünyann dört bir yanndaki mazlumlara da ümit haline gelebileceiz. Kurtulmak için önce özümüze dönmeliyiz. diyen Yapcolu, zor bir dönemden geçildiine dikkat çekerek ümmetin yaananlardan ders çkarp, birlik olup özüne dönmesi gerektiini vurgulad.

Ramazan ay ile birlikte bir seçim havasnn da yaandn ifade eden Yapcolu, gittikleri her yerde Ramazan aynn manevi ikliminin seçim atmosferini bastrm olarak gördüklerini söyledi. Yapcolu konumasna u ifadelerle devam etti:

yi ki de öyle olmu. Ramazann hürmetine, sürekli ikyet ettiimiz siyaset üslubu biraz daha düzgün devam ediyor. Temennimiz bu sürecin böyle devam etmesi, kazasz-belasz, kavgasz-gürültüsüz bir seçim dönemi olmas ve sonuçlarnn da bütün memleket için hayrl olmasdr.

ç savalar nedeniyle insanlar ekmee suya ulaamyor

Dünyann farkl yerlerinde emperyalistlerin çkarna hizmet eden iç savalarn neden olduu açla dikkat çeken Yapcolu, sözlerini u cümlelerle sürdürdü:

u anda bir iftar programndayz. Daha önceki iftar programlarnda sklkla dile getirdiim bir husus var. Burada bir kez daha söyleyeyim. u sofrann banda iftar saatini bekleyen müminler imsak saatinden beri yemeden-içmeden kendilerini alkoydular. Allah rzas için aç kaldlar, susuz kaldlar, bedensel ihtiyaçlarn bu anlamda ertelediler. Fakat unu unutmayalm ki; dünyann baz bölgelerinde Ramazan ay dnda da yiyecek ve içecek bulamayan kardelerimiz var. Dünyann baz bölgelerinde emperyalistlerin çkar öyle gerektirdii için karklar, iç savalar çkarlm o savan çkmasnda hiçbir dahli ve suçu olmayan masumlar acsn çekiyorlar. Vekaleten savalar yürüyor. Bu savalardan dolay insanlar ekmee suya ulaamyor. nsanlar ilerini, mallarn mülklerini kaybetmiler. Hatta memleketlerini terk edip, uzak diyarlara göç etmek zorunda kalmlar. Kendi memleketlerinde saygn bir birey iken yabanc memleketlerde dilenme durumuna dütüler. Onlarn bu durumundan bizim ders çkarmamz lazm.

ç çatmalardan dolay slam ümmeti güçten dütü

Savalarn kötü olduunu ve slam ümmetini güçten düürdüünü belirten Yapcolu, Allah mecbur etmesin sava iyi bir ey deildir. Hele hele böyle saçma sapan amaçlarla yaplan savalar. Bunlarn en kötüsü de iç savalar. Ayn memlekette yaayan, ayn dili konuan, ayn kbleye yönelen insanlar birbirine düürülmü durumda. Rabbim o duruma dümekten bizleri muhafaza etsin. Bir milyar 700 milyonluk slam alemi kendi iç çatmalarnda dolay güçten dümü, 7-8 milyon nüfusu olan siyonistler adeta onlarla oynuyor. te bütün bunlar görüp bunlardan dersler çkararak kendi birliimizi muhafaza etmek ve kendi aramzdaki sorunlar kavga etmeden çözmeye çalmak gerekir. Eer biz bir olabilirsek dünyann dört bir yanndaki mazlumlara da ümit haline gelebileceiz. Kurtulmak için önce özümüze dönmeliyiz. Rabbim özümüze döndüümüz zaman yakn klsn.dedi.

Yapcolu, iftar programnn ardndan ilçedeki i adamlaryla bir araya gelerek sorunlarn ve skntlarn dinledi.

Ana Sayfaya Git