Çalışan hamilelerin dikkatine

Anne adaylarının yaklaşık 40 hafta süren hamileliği boyunca bazı kurallara uyması, kendine dikkat etmesi gerekir. Özellikle çalışan hamileler eve geldiklerinde, günün yorgunluğunu atacak ve kendilerini ertesi iş gününe hazırlayacak şekilde dinlenmelidir.

Haberler 07.04.2017 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gün boyunca hareketsiz ve oturarak i yapan gebelerin, i sonras evde basit yürüyü veya temel egzersiz hareketleri ile toplardamarlardaki kan akn düzenleyecek hareketler yapmalar gerektiini söyleyen Hastalklar, Doum ve Perinatoloji Uzman Prof. Dr. Arda Lembet Gece yatmadan evvel yaplacak lk bir du, genel bir rahatlama salayarak, düzenli bir uykuya geçii salamada da yardmc olacaktr diyor. Prof. Dr. Arda Lembet çalan hamileler için önerilerde bulundu.

Akam evde ayaklar dinlendirilmelidir.

Günün önemli bir ksmn ayakta geçiren hamileler, evde ayaklarn ve bacaklarn yüksee kaldrarak (örnein bir sandalye üzerine ve puf üzerine koyarak) dinlenmelidir, böylece gün içinde ortaya çkan ödem ve olas arlar da bir miktar azalacaktr.

çalan hamilelerin en sk karlatklar sorunlar balca unlardr:

- yerinde sigara içilmesi ve çok sayda kiinin çalmas ile ortaya çkan, solunan havann temizlii problemi,

- yerinde kullanlan aslnda tamamyla zararsz olan, bilgisayar, fotokopi cihaz ve güvenlik kaplar gibi elektromanyetik akmlarn olas potansiyel kötü etkilerinden endie edilmesi,

-Düzenli beslenme ile ilgili sorunlar,

-çalma yerinde belirli zamanlarda kullanlabilecek bir dinlenme odasnn olmamas

Ksa süreli yürüyüler yaplabilir

Hafta sonlarnda gebeler hafta içinin stresini ve yorgunluunu atarak kendilerini zihinsel ve fiziksel anlamda dinlendirmeli ve yenilemelidirler. Ksa süreli yürüyüler, havann müsaade ettii ölçüde açk havada zaman geçirilmesi gebeler için oldukça önemlidir.

Eler destek olmal

çalan hamilelerin eleri ve yaknlar mümkün olduunca hamilenin i hayatn sürdürmesini desteklemelidirler. Zira bu yolla hamileler ilgi ve dikkatlerini gebelik ve bebek d alanlara kaydrarak, gebelik ve çerçevesinde geliebilecek strese kar da maximum korunmu olurlar. Ayrca çalan gebelere tüm aile fertleri gündelik ev hayatnda, ilerin yürütülmesi srasnda ve i paylam konusunda, gebenin kstl fizik aktivitesi göz önüne alnarak yardmc olmaldrlar.

çalamayacak hamileler kimlerdir?

Vajinal kanamas olan gebeler

Hipertansiyonu olanlar

imdiki gebeliinde erken doum eylemine girenler

Bebekte gelime gerilii olan vakalar

Servikal yetmezlii olan gebeler

Baz çoul gebelikler ve amniyon mayiinin çok fazla olduu durumlar

Geçmiinde ikiden çok erken doum bulunan vakalar

Ana Sayfaya Git