Erdoğan; 'terörü savunmak siyasete dahil değildir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyanın hiçbir yerinde terörü savunmak siyasete dahil değildir diyerek HDP'ye gönderme yaptı. Erdoğan 'Tür­ki­ye ge­re­ğin­den faz­la mü­sa­ma­ha­kâr ama bı­çak ke­mi­ğe da­yan­dı' dedi

Haberler 07.01.2016 - 02:25 Son Güncelleme : 07.01.2016 - 02:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünyanın hiçbir yerinde terörü savunmak siyasete dahil değildir diyerek HDPye gönderme yaptı. Erdoğan Türkiye gereğinden fazla müsamahakr ama bıçak kemiğe dayandı dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdiği 18. Muhtarlar Buluşmasında konuştu.

Güvenlik kuvvetlerinin yerleşim yerlerinde süren terör eylemlerine, bölgede yaşayan sivil halka zarar vermemek için azami bir dikkat ve hassasiyetle müdahale ettiğini belirten Erdoğan, çok kısa sürede sonuçlanabilecek operasyonların masum vatandaşların hayatını tehlikeye atmamak için uzatıldığını söyledi.

Ne yapsalar boş. Bölücü örgüt tamamen etkisiz hale getirilecek. O bölgede fazla oy alan partiye oy verenler de bundan rahatsız.

O evleri yakılanlar Kürt değil mi? Tükiyede Kürt sorunu değil terör sorunu vardır. Kimse bunu bize yutturmaya kalkmasın diyen

Erdoğan şöyle devam etti: Bu millete husumet besleyen kim varsa onun eteğinin altına girmenin adı siyaset değil, ihanettir.

Tercihini siyasetin imkanlarından yana değil, terörden, terör örgütünün eylemlerinden yana koyanlar, bunun hesabını hukuk önünde vermelidir.

Milletvekili dokunulmazlığı terör örgütüne perde olmak için değil, Mecliste millete daha iyi hizmet vermek için getirilmiş bir imtiyazdır.

Bu imtiyazın istismarına artık parlamentomuz izin vermemelidir. Kimse bu devletin ekmeğini yiyip bu devlete kılıç çalamaz.

Anayasa mutabakatı

Erdoğan anayasa konusunda toplumsal mutabakat sağlanması gerektiğini söyledi. Başkanlık sistemi de bu kapsamda ele

alınmalı dedi.

SUçU PARTİ DEĞİL ŞAHIS ÖDEMELİDİR

Prensip olarak ben siyasi partilerin kapatılmasına karşıyım. Gereksiz görüyorum. Hiç düşünmeye bile gerek yok. Ancak herhangi bir siyasetçinin yaptığı suçun, hatanın bedelini kurumsal olarak partisi değil, şahıs olarak kendisi ödemelidir. Bu, genel başkan da, milletvekili de, belediye başkanı da, meclis üyesi de olabilir. Bedelini ödemelidir.

Ana Sayfaya Git