İzmir'de Filistin'e destek mitingi düzenlendi

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Nazi soykırımından kurtulanlar tam 17 gündür azgınca bir soykırım uyguluyorlar. İsrail, dünya barışı için herkes bilsin ki en büyük tehdittir. İnsan haklarının bittiği yerdeyiz." dedi.

Haberler 23.10.2023 - 23:55 Son Güncelleme : 24.10.2023 - 00:13

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Milli İrade Platformu tarafından Konak Meydanında düzenlenen Filistine destek mitingine katılan Yalçın, Kudüsün 75 yıldır acının başkenti, Gazzenin ise 16 yıldır açık hava hapishanesi ve abluka altında olduğunu söyledi.

Gazzenin yine ateş altında kaldığını hatırlatan Yalçın, Nazi soykırımından kurtulanlar tam 17 gündür azgınca bir soykırım uyguluyorlar. İsrail dünya barışı için herkes bilsin ki en büyük tehdittir. İnsan haklarının bittiği yerdeyiz. İsrail büyük bir açık hava hapishanesine çevirdiği Gazzede soykırım uyguluyor. Düşünün ülkenizin paramparça, toprağınızın yüzde 85i işgal edilmiş, şehirleriniz köye çevrilmiş, etrafınız utanç duvarlarıyla örülmüş, verimli toprağınıza temiz su kaynağınıza el konulmuş, kendi ülkende serbest dolaşma hakkın yok. O topraklarda, aşın yok, işin yok, ilacın yok, ekmeğin yok, siyonist olmayan hiç kimseye acınmıyor. İnsanı köşeye sıkıştırıp sonra onuru için mücadele verenleri terörist ilan etmeye çalışıyorlar. Asıl terörist İsrailin siyonistlerin ta kendisidir. dedi.

Yalçın, İsrailin hastane ve tahliye için açılan güvenlik koridorunu bile bombaladığını belirtti.

İsrailin vahşet işlediğini vurgulayan Yalçın, çözüm ise İsrailin o beldeden, o topraklardan defolup gitmesidir. Batılı ülkeler ağız birliği etmişcesine Gazzedeki vahşeti destekliyor. Vahşete yasal kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Soykırıma meşruiyet uydurmanın arayışı içerisindeler, parasını ABDnin verdiği fosfor bombaları attırıyor. CNN, BBC marifetiyle Gazzeye yalan, iftira, dezenformasyon bombaları attırıyor. diye konuştu.

Yalçın, ABD ve bazı Avrupalı ülkelerin İsraile destek verdiğini anlattı.

Meydanlarda Filistine destek vermek için nöbet tutulmaya devam edilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

Meydanlardan çekilmemeliyiz. Meydanlardan çekilirsek, bu nöbeti yerine getirmezsek orada çok büyük katliam yapacaklar. Onun için haysiyetli insanlar Londrada meydanda, Washingtonda meydanda, Ankarada meydanda, Antalyada meydanda, İstanbulda meydanda, dünyanın her yerinde haysiyet mücadelesi verenler, İzmirde olduğu gibi meydandalar. Bu nöbetleri devam ettirmek zorundayız. Sakın ha sakın gittik de mitinge ne oldu diye asla soru sormayın kendinize. Evde duranlar ne yaptı ki? Meydanda olanlar en azından oradaki insanların yüreğini rahatlatıyor. Liderlere meydanların sesiyle elinizi çabuk tutun, bir an önce adım atın. İnsanlık oluyor diyerek insanlık mücadelesine haysiyet mücadelesine, meydanlardan ses veriyor.

Eski Milletvekili Şevki Yılmaz da İsrailin Gazzeye olan saldırısını kınadı.

Papanın yaşananlara karşı sessiz kaldığını belirten Yılmaz, Dünya şu anda Roma merkezli ve Papaya bağlı. Neden konuşmuyorsun? Papa. İstesin bir cümle ile savaşı durdurur. Ama o da bir Yahudi. Papayı bile ele geçirmiş siyonistler. Ülkelerin başkanlarını kendilerinden yapmışlar. ifadelerini kullandı.

Mitingde sahne alan sanatçı Murat Kekilli de İsrailin Filistine yönelik yaptığı saldırılara tepki olarak yazdığı Yıkılasın İsrail şarkısını kalabalıkla birlikte seslendirdi.

İzmire konsere gelmeyi çok hayal ettiğin anlatan Kekilli, Yıkılasın İsrail şarkısını yaptım. Birilerinin bu konuya duyarlı olması lazımdı. Birilerinin artık Allahtan korkması gerektiğini söylüyordum. şeklinde konuştu.

Mitingde sahneye davet edilen Abdülhamit Hanın 4. kuşaktan torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da saldırıları kınadı.

Etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bazı siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfaya Git