Jasat affetmiyor

Çeşitli suçlardan aranan ve bugüne kadar yakalanmayanlara yönelik amansız mücadele sürdüren JASAT, 48 saatte aralarında 5 ila 18 yıl hapis cezası almış çok sayıda firaristi yakaladı.

Haberler 16.02.2022 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Jandarma Komutanl Jandarma Suç Aratrma Timi (JASAT), çeitli suçlardan arananlarn yakalanmasna yönelik çalmalarn sürdürüyor. JASAT, 48 saatte aralarnda 5 ila 18 yl hapis cezas alm çok sayda firaristi yakalad.

SUç MAKNASI MÜBAREK

l ve Sur Jandarma Komutanlklarnca arananlarn yakalanmasna yönelik balatlan çalmalar kapsamnda hakknda 12si hrszlk, 3ü konut dokunulmazln ihlal etme, 2si yama, 1i görevi yaptrmamak direnme, 1i mala zarar verme ve 1i basit yaralama suçundan olmak üzere toplam 20 ayr suç dosyas olan, 16 yl 7 ay kesinlemi hapis cezas bulunan ve 3 yldr aranan S.Ynin yakalanmas için Yeniehir ilçesinde operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan hükümlü, ilemlerinin ardndan cezaevine gönderildi.

12 YIL 6 AY HAPS

l Jandarma Komutanl Jandarma Suç Aratrma Timi (JASAT), uyuturucu ve uyarc madde ticareti yapma veya salama suçundan hakknda 12 yl 6 ay kesinlemi hapis cezas bulunan A.Gyi çnar ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalad. A.G, ilemlerin ardndan cezaevine gönderildi.

YENEHRDE K HÜKÜMLÜ

Buarada, l Jandarma Komutanl Jandarma Suç Aratrma Timi tarafndan merkez Yeniehir ilçesinde gerçekletirilen operasyonda birden fazla kii ile silahl yama suçundan aranan ve 17 yl 6ar ay kesinlemi hapis cezas bulunan B.S. ve E.A. yakaland.

2010 YILINDAN BER ARANIYOR

Ekipler, merkez Balar ilçesinde 2010 ylndan itibaren uyuturucu ve uyarc madde ticareti yapma veya salama suçundan hakknda 14 yl 3 ay kesinlemi hapis cezas bulunan F.çyi düzenledii operasyonla yakalad. Yakalanan hükümleler ilk sorgulamalarndan sonra cezaevine gönderilerek teslim edildi.

10 HÜKÜMLÜ YAKALANDI

Öte yandan Asayi ube Müdürlüü ekipleri, ar suçlardan kesinlemi hapis cezas bulunan firari hükümlülerin yakalanmasna yönelik çalma balatt.

çalma kapsamnda, kumar oynanmasna yer ve imkan salama suçundan 12 yl 7 gün hapis cezas bulunan 1, hrszlk suçundan 9 yl 1 ay hapis cezas bulunan 1, uyuturucu veya uyarc madde ticareti ile hükümlü veya tutuklunun kaçmas suçlarndan 8 yl 9 ay hapis cezas olan 1, konut dokunulmazln ihlal etme suçundan 8 yl 9 ay hapis cezas olan 1, ruhsatsz ateli silah bulundurma suçundan 6 yl 1 ay hapis cezas olan 1, kasten yaralama suçundan 3 yl 4 ay hapis cezas olan 1, kasten yaralama suçundan 3 yl 1 ay 15 gün hapis cezas bulunan 1, silahla tehdit, mala zarar verme ve hakaret suçlarndan 2 yl 7 ay 15 gün hapis cezas olan 1, yasa d bahis suçundan 2 yl 6 ay hapis cezas olan 1, uyuturucu madde kullanmak suçundan 2 yl 1 ay 15 gün hapis cezas bulunan 1 kii olmak üzere toplam 10 hükümlü yakaland. Hükümlüler, adliyedeki ilemlerin ardndan Diyarbakr Cezaevi nfaz Kurumuna teslim edildi.

BATMANDAK OPERASYON

Batmanda çeitli suçlardan haklarnda yakalama karar bulunan ve gözaltna alnan 6 üpheliden 5i cezaevine gönderildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl ekipleri aranan kiilerin yakalanmasna yönelik çalma yürüttü.

Kiiyi hürriyetinden yoksun klma, Vergi usul kanununa muhalefet, silahla tehdit ve dolandrclk gibi çeitli suçlardan haklarnda yakalama karar bulunan 6 kii gözaltna alnd.

Jandarmadaki ilemlerin ardndan adli mercilere sevk edilen 6 kiiden 5i tutukland, 1 üpheli adli kontrol kararyla serbest brakld.

Ana Sayfaya Git