TEOG birincisi Gaziantep Islahiye'de bir çoban

TEOG birincisinin Gaziantep'te bir çoban olduğu açıklandı. Gaziantep'te yaşayan Aydan Zorlu, TEOG sınavında 120 soruyu doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Haberler 05.06.2017 - 23:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TEOG birincisinin Gaziantepte bir çoban olduu açkland. Gaziantepte yaayan Aydan Zorlu, TEOG snavnda 120 soruyu doru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

slahiye ilçesinde girdii TEOG ikinci dönem ortak snavlarnda 120 sorunun tamamn doru cevaplayan Aydan Zorlu, bo zamanlarnda çobanlk yapyor.

lçe Milli Eitim ube Müdürü Yüksel Beroje ve Okul Müdürü Ahmet Rfat çerko, slahiye Kazkl Mahallesi Fillitepe Mevkisinde oturan ve tamal eitimle 12 kilometre mesafedeki Yolba ehitler Ortaokuluna giden 8/A snf örencisi Aydan Zorluyu keçileri sad srada ziyaret ederek kendisine hediyeler verdi.

Zorlu, gazetecilere yapt açklamada, evde bo zaman olduunda sürekli ders çaltn, babasyla hayvanlar otlatrken de test kitabn yanna aldn anlatarak, Frsat buldukça test çözerim, okulda öretmenlerim çok yardmc oldu. Test kitab alrken hafta sonlar da bizleri TEOG snavna hazrladlar. Snav bittiinde internetten sorularn cevaplarn karlatrdm. Hepsi doru çknca çok sevindim. dedi.

Fen Lisesine gitmek ve ileride doktor olmak istediini belirten Zorlu, baarnn çalarak kazanldn dile getirdi.

Baba Mustafa Zorlu, kznn eitiminin yan sra kendilerine de yardmc olduunu belirterek, Bu zor artlarda elde ettii baar beni çok duygulandrd. Kzmla gurur duyuyorum. diye konutu.

Anne Remziye Zorlu da okuyamadn ve eitime her zaman gptayla baktn anlatarak, unlar söyledi:

Biz okumadk, artlar kötüydü. Ben de çok çalkandm ama sonunu getiremedim. Ben de kuzu güder ve okula giderdim, maddi artlarda okuyamadm. Ama her zaman kzm okusun isterdim. nallah devamn da getirir. çok mutluyum, kzmla gurur duyuyorum.

lçe Milli Eitim ube Müdürü Yüksel Beroje de örenciyi tebrik ederek, ailesine kzlarna verdikleri destekten dolay teekkür etti.

Aydan Zorlunun tamal eitimle okuluna devam edebildiini belirten Beroje, kz çocuunun tüm gençlere örnek olmas gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git