Şehit öğretmenin adı okulunda yaşayacak

Terör örgütü PKK tarafından katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın adı, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde görev yaptığı okula verildi.

Haberler 09.08.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütü PKK tarafndan katledilen snf öretmeni Necmettin Ylmazn ad, anlurfann Siverek ilçesinde görev yapt ilkokulda yaayacak.

lçeye 60 kilometre uzaktaki çiftçiba Mahallesini ziyaret eden Kaymakam Metin Demirel, l Milli Eitim Müdürü erafettin Turan ve lçe Milli Eitim Müdürü Nuri Kapanolu, ehit öretmenin isminin yazl olduu tabelay okulun duvarna ast.

Okuldaki incelemelerin ardndan açklama yapan Demirel, öretmen Ylmaz ve dier ehitlere Allahtan rahmet dileyerek, nallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti baki kaldkça öretmenimizin ad da burada yaayacaktr. dedi.

Demirel, yakn zamanda l Milli Eitim Müdürlüü yetkilileri ve örencilerinin, Ylmazn Gümühanedeki babaevini ziyaret edeceini bildirdi.

Turan da ehit öretmen Ylmazn isminin Türkiyede iki okula verildiini belirterek, Bir süre önce kaymakamlmzn desteiyle ehit öretmenimizin okulunun tadilatn yaptk. çok güzel oldu, emei geçenlere çok teekkür ediyoruz. Bizler her zaman burada olacaz. Eitim için var gücümüzle çalmamza devam edeceiz. Amacmz, örencilerimizden yeni Necmettin öretmenler yetisin. Bu güzel vatana hizmet etsinler. diye konutu.

Okulun örencileri ise Necmettin öretmeni çok özlediklerini ve onu unutmayacaklarn ifade etti.

Snf öretmeni olarak görev yapt Siverekten geçen ay memleketi Gümühaneye gitmek için yola çkan Necmettin Ylmazn otomobili kurunlanm, arac Pülümür Vadisinde yanm halde bulunmutu. Tunceli Valilii, 12 Temmuzda Pülümür çaynn kenarnda erkek cesedi bulunduunu ve DNA incelemesi sonucu cesedin Ylmaza ait olduunun kesinletiini bildirmiti.

Ana Sayfaya Git