17 YILDIR ÇÖZÜLEMEDİ!

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2009 yılında 12 yaşındayken yaşamını yitiren Ceylan Önkol’un dosyasında 17 yıl geçmesine rağmen tek bir şüpheli yargılanmadı. Avukat Berfin Elçi, dosyanın “büyük bir cezasızlık örneği” olduğunu söyledi.

17 YILDIR  ÇÖZÜLEMEDİ!

“SORUŞTURMA ETKİN YÜRÜTÜLMEDİ”

Elçi, savcılığın olay yerine 3 gün sonra gitmesi, delillerin jandarma tarafından toplanması ve otopsinin jandarma binasında yapılmasının soruşturmanın etkinliği konusunda ciddi sorunlar yarattığını belirtti.

DOSYA RAFA KALDIRILDI

Lice Cumhuriyet Başsavcılığı 2014’te dosyada “daimi arama” kararı verdi. AİHM ise 2017’de etkin soruşturma ve yaşam hakkı yönünden ihlal olmadığına hükmetti.

“YENİDEN ARAŞTIRILSIN”

Elçi, Ceylan Önkol dosyasının Adalet Bakanlığı bünyesindeki Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı tarafından yeniden gündeme alınmasını ve faillerin tespit edilmesini istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap