214 NOKTAYA MÜDAHALE!

DİSKİ, 30 ekip ve 120 personelle sahaya indi. Kent merkezinde 214 noktada yaşanan su birikintilerine müdahale edilirken, 14 vidanjör, 15 pikap, 4 kepçe ve 15 motopomp görev yaptı.

214 NOKTAYA MÜDAHALE!

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır’da 30 Ekim’de etkili olan sağanak yağışın ardından Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri adeta seferber oldu. Kent merkezinde oluşan su birikintileri ve altyapı sorunlarına karşı harekete geçen ekipler, 24 saat esasına göre yürüttükleri çalışmalar kapsamında 214 noktaya müdahale etti.

Meteorolojik uyarıları dikkate alarak hazırlıklarını önceden tamamlayan DİSKİ, yağışın etkisini artırmasıyla birlikte ekiplerini sahaya yönlendirdi. Kanal İşletme Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda 30 ekip ve 120 personel görev aldı.

KÖPRÜLÜ KAVŞAKLAR VE ANA ARTERLERDE YOĞUN MESAİ

Sağanak yağışın ulaşım ve günlük yaşamı olumsuz etkilememesi için özellikle köprülü kavşaklar, ana arterler ve bulvarlarda su tahliyesine öncelik verildi. Çalışmalarda 14 vidanjör, 15 pikap, 4 kepçe ve 15 motopomp kullanıldı.

Biriken sular vidanjör ve motopomplarla tahliye edilirken yağmur suyu hatlarında akışı engelleyen tıkanıklıklar da giderildi. Ekipler, su baskını riski bulunan bölgelerde kontrollerini yoğunlaştırdı.

IZGARALARDA BİRİKEN ATIKLAR TEMİZLENDİ

Yağışla birlikte cadde ve sokaklardan sürüklenen yaprak, çöp ve çeşitli atıklar yağmur suyu ızgaralarında tıkanmalara neden oldu. DİSKİ ekipleri, ızgaralarda biriken atıkları temizleyerek yağmur sularının tahliye hatlarına ulaşmasını sağladı.

Su birikintilerinin oluştuğu bölgelerde hatların akış durumu kontrol edilirken ihtiyaç duyulan noktalarda temizlik ve tahliye çalışmaları gerçekleştirildi.

13 KIRSAL İLÇEDE DE EKİPLER SAHADAYDI

Sağanak yağışın etkili olduğu kırsal ilçeler de unutulmadı. DİSKİ İşletmeler 1 ve 2. Bölge Daire Başkanlıklarına bağlı ilçe şube müdürlükleri, 13 kırsal ilçede çalışma yürüttü.

Ekipler, su birikintilerinin oluştuğu bölgelerde müdahalede bulunurken yağmur suyu tahliye noktalarını da kontrol etti. İhtiyaç duyulan alanlarda temizlik ve su tahliyesi yapılarak olası olumsuzlukların önüne geçilmesi hedeflendi.

VATANDAŞLARA ALO 153 ÇAĞRISI

DİSKİ Genel Müdürlüğü, yağışların ardından kent merkezi ve kırsal ilçelerde saha kontrollerinin sürdürüleceğini bildirdi.

Yetkililer, vatandaşların su birikintileri, tıkanan yağmur suyu ızgaraları ve altyapıyla ilgili sorunları ALO 153 Çağrı Merkezi üzerinden bildirebileceğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap