Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Ocak, DEM’li Başkana sordu; Gaffar Okkan İsmi neden Değiştiriliyor?

DEM Partili Kayapınar Belediye Meclisinin “Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan” ismini taşıyan spor tesisinin ismini “Barış Spor Kompleksi” olarak değiştirilmesi tepki aldı.“Ali Gaffar Okkan” ismine neden karşı olunduğu yönünde  AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak’tan soru geldi. Ocak, “bu değerli ismin bir spor kompleksinden silinmesi hangi mantığa sığar?” Dedi.

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Ocak, DEM’li Başkana sordu; Gaffar Okkan İsmi neden Değiştiriliyor?

Merkez Kayapınar Belediyesi Meclisi, Eylül ayındaki Meclis toplantısında “Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan” spor kompleksi ismini, “Barış Spor Kompleksi” olarak değiştirilmesine yönelik kararın yankıları sürerken, tepkiler de arttı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, ismin değiştirmesine ve karşı olunmasına yönelik gerekçeyi sordu?

GAFFAR OKKAN İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ


DEM Partili Kayapınar Belediyesi eşbaşkanları Gülşen Sincar ve Cengiz Dundar’ın katılım gösterdiği 6 Eylül’deki Belediye Meclis Toplantısında, ilçe yerleşkesinde bulunan ve kayyım döneminde Büyükşehir Belediyesinden, ilçe belediyesine devredilen “Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Spor Kompleksinin” isminin değiştirilmesin önerildi. Öneriye AK Parti Meclis üyesi Orhan Yeşil’in çekimser kaldığı oylamada, spor kompleksin ismi “Barış Spor Kompleksi” olarak, değiştirildi.

BARIŞ SPOR KOMPLEKSİ
Alınan karar kısa sürede Diyarbakır’da yankı bulurken, tepkiler de arttı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, Kayapınar Belediyesinin aldığı isim değişikliği kararına tepki gösterdi. Kendi sosyal medya hesabında tepkiye yönelik paylaşımda bulunan Ocak şu ifadelere yer verdi.  


OCAK’TAN TEPKİ GELDİ


“Diyarbakırlı hemşehrilerim adına, DEM’li Belediye Başkanına soruyorum! Diyarbakır’ı tanıyan herkes, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın bu şehirle nasıl bütünleştiğini bilir. Şehre, spor ve toplumsal barış anlamında büyük katkılar sağlamış bu değerli ismin bir spor kompleksinden silinmesi hangi mantığa sığar? Barış ve spor kavramlarını Gaffar Okkan’dan ayırmak mümkün mü? Bazı kişiler, bu kadim şehrin değerlerini yok etmeye çalışıyor. Oysa şehir yönetmek, isimler üzerinden siyaset yapmak değil; hizmet ve yenilik üretmektir. Gaffar Okkan, Diyarbakır’a ve spora büyük bir sevgi ve hassasiyetle bağlı bir isimdi. Onun adı, bu şehirde sporun ve gençliğin sembolüdür ve öyle kalmalıdır.”

Haber: Mehmet Emin FİDAN

Kaynak: Diyarbakır Söz