Çınar’da uyuşturucuyla mücadele konuşuldu!(2)

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin koordinasyonunda, işleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteklediği, Çınar Kaymakamlığı ile Gençlik ve Spor İlçe Şube Müdürlüğünün ev sahipliğinde “Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü” başlıklı panel, düzenlendi.

Çınar’da uyuşturucuyla mücadele konuşuldu!(2)

“Uyuşturucu ile Mücadelede Medyanın Rolü” Paneli bu kez, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, gerçekleştirildi.

YÜKSEK KATILIM OLDU
Panele İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Günlü, İlçe Emniyet Amiri ile İlçe Jandarma Komutanı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arzu, Çınar Gençlik Şube Müdürü Yılmaz Bay ile merkez ve kırsal mahalle muhtarları, öğrenci, öğretmen, veliler ile çok sayıda vatandaşların katıldığı panel de, uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek ve medyanın sorumlulukları ele alındı. 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE
Panelde Gazeteci yazarlar ve akademisyenler bağımlılık ve mücadele konusunda, çarpıcı açıklamalarda bulunarak, izleyici ve dinleyicileri, uyuşturucuya karşı, hassas olmaları gerektiğini bildirdi. 
Diyarbakır Çınar İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Günlü, ilçelerinde toplumsal bilinçlenme adına böylesi bir organizasyon yapılmasından ve kendilerinin de ev sahibi olarak gelenleri ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. 


KAYMAKAM GÜNLÜ KONUŞTU
Günlü, Medyanın toplumsal hayattaki en önemli kurumlardan biri olduğunu, toplumsal problemlerin medya aracılığı ile çözülmesi noktasında sorumluluklarının yer hortamda yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

PANELİSTLER DİKKAT ÇEKTİ

Panelde Konuşmacı olarak Gazeteci yazarlar Zafer Şahin, Emin Pazarcı İlyas Efe Ünal, Sinan Burhan ve Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Anadolu Basın Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan uyuşturucu ile mücadele ve Bağımlılık konusunda en önemli sorumluluğun ailelere düştüğünü ifade etti. Burhan, Medyanın da bilinçli yayıncılık anlayışı ile bu konu hakkında yapacağı toplumsal bilgilendirme yayınları ile en azından önleyici birtakım tedbirlerin alınabileceğine işaret etti.


Panelde oturum başkanlığını yapan Doç. Dr. İsmail Altıntop, Uyuşturucu bağımlılığının önemine değinerek, Hastanelerde özellikle bağımlı olmuş gençlerle karşılaştığını ve sağlam bir irade ile bu gençleri bu illetten kurtarmanın mücadelesinin verildiğini söyledi.

Gazeteci Emin Pazarcı gençlere uyarılarda bulunarak bağımlılığın ne kadar tehlikeli bir şey olduğunu aktardı. Tehlikenin çok çok daha büyük olduğunu ifade eden Pazarcı. Sosyal medya bağımlılığı ile hayattan uzaklaştırılıyor, anne babalar bunu fark edip önlesinler. İş işte geçmeden çocuklarımıza sahip çıkalım dedi.


Gazeteci Yazar Zafer Şahin ise Medyanın sorumluluklarını hatırlatarak, Gençlerin pırıl pırıl bir geleceği olduğunu, Spora, sanata, sosyal aktivitelere zaman ayırmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı. İnternette uyuşturucu algısının da yapıldığını ifade eden Şahin şarkılarda dizilerde farklı hikayeler anlatıldığını söyledi.

İlyas Efe Ünal, özellikle İnternet ve sosyal medya bağımlılığına vurgu yaparak, Uyuşturucuya karşı başarılmış hikayelerin medyada sinema ve dizilerde izlettirilmesi gerektiğini ifade etti. Televizyonlarda ve özellikle internet medyasında daha eğitici konulara eğilinmesi gerektiğini vurguladı.

PLAKETLER VERİLDİ


 

Çınar Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yılmaz Bay’ın koordine ettiği panelin sonunda, Kaymakam Günlü, katılımcı gazeteci ve akademisyenlere, günün anlam ve önemini belirten plaket taktim etti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz