Diyarbakır, Mardin, Şankıurfa, Siirt ve bu iller dikkat Meteorolojiden kritik yağış uyarısı geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesi;Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak çevrelerinde ve Şanlıurfa’nın doğusu için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Diyarbakır, Mardin, Şankıurfa, Siirt ve bu iller dikkat Meteorolojiden kritik yağış uyarısı geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu bölgesi için 6 kentte sağanak yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre Perşembe günü Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak çevrelerinde ve Şanlıurfa’nın doğusunda (Siverek, Hilvan, Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye, Harran, Viranşehir, Ceylanpınar, Akçakale) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olduğu vurgulandı.

Kaynak: İHA