Açılış programına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, Konferans Başkanı Prof. Dr. Öner Çetin, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gültekin Özdemir, farklı ülkelerden üniversite rektörleri, akademisyenler ve araştırmacılar katıldı.
Eşbaşkan Bucak, su varlıklarının korunmasına dikkat çekti
Açılışta konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak; su yönetimi, sürdürülebilirlik ve gelişen su teknolojilerinin ele alındığı konferansın Diyarbakır’da düzenlenmesinin önemine değindi. Dicle ve Fırat nehirlerinin bölgenin tarihsel ve kültürel gelişimindeki rolünü hatırlatan Bucak; su varlıklarının korunması, suyun akılcı yönetimi ve atık suyun geri kazanımı üzerinde durdu.
Konferansa katkı sunanlara plaket verildi
Açılış konuşmalarının ardından konferansa katkı sağlayanlara plaket takdim edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak ile DİSKİ adına Genel Müdür Mehmet Şerifoğlu’na plaket verdi.
Konferans 2 Ekim’e kadar devam edecek
29 Eylül’de başlayan konferansın bilimsel sunum ve oturumlarında sürdürülebilir su kaynakları yönetimi, iklim değişikliği ve kuraklık, tarımsal sulama, akıllı ve dijital su sistemleri, su politikaları, toprak ve su yönetimi ile atık su yönetimi ele alınacak. Konferans, 2 Ekim’de sona erecek.
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar