İklim değişikliği eğitim programı düzenlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ortaklığıyla iklim değişikliği eğitim programı düzenlendi. 

İklim değişikliği eğitim programı düzenlendi

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı, Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezinde “Sıfır Atık Uygulamaları” konulu İklim Değişikliği Eğitim Programı düzenledi.

İlçe belediyelerinin yanı sıra Nusaybin Belediyesi de “İyi Uygulama” örneğini sunmak üzere programa katıldı.

‘İklim değişikliği doğal varlıklarımızı tehdit eden bir gerçeklik’

Programın içeriği ve amacı hakkında bilgi veren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanı Evin Dinar, ilçe belediyeleriyle iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti.

İklim değişikliğinin artık tüm dünyada doğal varlıkları tehdit eden bir gerçeklik olduğunu vurgulayan Dinar, şöyle konuştu: “Bugün burada ilçe belediyelerimizle birlikte sıfır atık uygulamaları konusunda işbirliği ve koordinasyon sağlamak adına bir araya gelmiş bulunmaktayız. İklim değişikliği artık tüm dünyada doğal varlıklarımızı tehdit eden bir gerçeklik olarak karşımızda. Bu noktada sıfır atık uygulamaları da iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele noktasına çok önemli bir durum.”

‘Koordinasyonu güçlendireceğiz’

İş birliği ve koordinasyonu güçlendirerek hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirten Dinar, “İlçe belediyelerimizin yanında Nusaybin Belediyesi de ‘İyi Uygulama’ örneğini sunmak için bizimle birlikte bu toplantıda yer aldı. Kentimiz için işbirliği ve dayanışma ile atık yönetimi noktasında sıfır atık uygulamalarının pratikte de uygulanması noktasında bundan sonraki süreçte de bir araya gelerek iş birliği ve koordinasyonu güçlendirerek hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Ortaklaşarak sorunlara çözüm’

Dinar, toplantının sürekliliğinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Burada öne çıkan öneriler ile ilçe belediyeleri müdürlüklerimizden doğru önerileri doğrultusunda bunu bir rutin halinde düzenli yapmayı planlıyoruz. Toplantının bu şekilde hem deneyimli olan belediyeler ve daha henüz bu çalışmaları deneyimlememiş olan belediyelerin ortaklaşarak sorunlara çözüm bulması noktasında bir katkısı olacağını düşünüyoruz.”

Her ay toplanma kararı

İklim değişikliğinin önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan programda, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ayda bir koordinasyon toplantısı yapılması kararı alındı.

DBB Haber Bülteni

Kaynak: Bülten