Mülki amirler değişti

İl Valisi Ali İhsan Su’nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla gözler “Vali kim” olacağına çevrilirken, Mülki Amirler Kararnamesinde, Diyarbakır’ın Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarından 9 isim, yer değiştirdi.Vali Vekilliği görevini yürüten ve kayyım dönemlerinden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürüten Abdullah Çiftçi, İstanbul Bayrampaşa İlçesine kaymakam, Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman ise Bursa Valiliğine Vali Yardımcısı olarak atandı. Valilik görevi bekleyen Yenişehir Kaymakamı ve eski Kayyımı Murat Beşikçi ise Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü hizmetine atanırken, Çermik, Hani ve Çınar ile Bismil ve Ergani Kaymakamlarının görev yeri değişti.

Mülki amirler değişti

Mülki Amirler Kararnamesi önceki gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, yayımlandı. Diyarbakır’da gözlerin çevrili olduğu kararnamede, sürpriz isimler yer değiştirdi. Vali Yardımcısı ve kayyım dönemlerinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yürüten ve bir süredir Vali Vekilliği olarak yetkilendirilen Abdullah Çiftçi, İstanbul Bayrampaşa ilçesine kaymakam olarak atandı.

ÇİFTÇİ BAYRAMPAŞA KAYMAKAMI

İl Valisi Ali İhsan Su’nun yaş haddinden emekliye ayrılmasından sonra “Diyarbakır Valisi Kim” olacak sorusuna yanıt aranırken, önceki gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla, Vali Yardımcıları ile Kaymakamlar kararnamesi yayınlandı. Buna göre, Sur İlçe Kaymakamı ve Kayyımı olarak görev yapmasından sonra, Büyükşehir Belediyesine Genel Sekreter Vekili olarak görevlendirilen ve bir süredir Vali Su’nun emekliye ayrılmasından dolayı Vali Vekilliğine yetkilendirilen Abdullah Çiftçi, sürpriz bir şekilde, İstanbul Bayrampaşa ilçesine kaymakam olarak atandı. Çiftçi, Valilik bekliyordu.

KARAMAN BURSA VALİ YARDIMCILIĞI

Merkez Kayapınar İlçesi Kaymakamı Arif Karaman ise, Bursa ilçesine Vali Yardımcısı olarak atandı. Karaman bir süre, Kayapınar Belediye Başkanvekili olarak görev yaptı. Karamanın yerine ise Yalova Çiftlik Köy İlçe Kaymakamı Ömer Bilgin, getirildi.

BEŞİKÇİ ÇİFTİ HUKUK İŞLERİNE

Merkez Yenişehir İlçe Kaymakamı Murat Beşikçi, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü emrine verildi. Beşikçi de bir süre Yenişehir İlçe Belediye Başkan vekiliği görevinde bulunurken, Vali Yardımcısı olarak görev yapar eşi Zerrin Çay Beşikçi de, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü emrine verildi. Yenişehir ilçe kaymakamlığına ise, Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman atandı.

BİSMİL VE ERGANİ KAYYIMI

Bismil Kaymakamı ve 31 Mart seçimleri öncesi ilçe Belediye Başkanvekili olarak yetkilendirilen kayyım Enver Hakan Zengince, Samsun Tekkeköy Kaymakamlığına atandı. Bismil Kaymakamlığına ise Sinop Ayancık kaymakamı Recep Hasar atandı.
Ergani Kaymakamı ve bir süre kayyım görevini yürüten Ahmet Karaaslan Merzifon Kaymakamlığına atanırken, yerine ise Burdur Gölhisar Kaymakamı Kadri Ulusoy getirildi.


ÇINAR VE ÇERMİK İLE HANİ
Bu arada, Çınar Kaymakamı Mehmet Fatih Günlü Hekimhan kaymakamlığına atanırken yerine Şanlıurfa Halfeti Kaymakamı Zikrüllah Erdoğan atandı. Çermik Kaymakamı Vahit yılmaz ise Denizli Honaz Kaymakamlığına atanırken, yerine Malatya Arguvan Kaymakamı Adem Karataş, getirildi. Hani Kaymakamı Abdullah Yüksel Sinop Vali Yardımcılığına atanırken, yerine Kırşehir Vali Yardımcısı Mevlana Kürkçü atandı.

VALİ YARDIMCILARINA ATAMA

Manisa Gördes ilçesi Kaymakamı Muhammed Özyüksel ile Nevşehir ilçesi Avanos Kaymakamı Aziz Gölbaşı ise Diyarbakır’a Vali Yardımcısı olarak atandılar.,

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz