Tutuklu eski Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu'nun Plazalarına tedbir konuldu

İrtikap suçundan tutuklu bulunan Bağlar eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hakkında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliğinin suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca mal varlıklarına ilişkin alınan tedbir kararlarına, iki ayrı plaza da eklendi.

Tutuklu eski Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu'nun Plazalarına tedbir konuldu

İrtikap suçundan tutuklu bulunan Bağlar eski Belediye Başkanı Beyoğlu’na ait 4’er katlı iki ayrı plazaya soruşturma kapsamında tedbir konuldu.

Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu üzerindeki 4’er katlı yan yana iki ayrı plazasına da tedbir konuldu. Tapusu kızının adına kayıtlı olan ve özel bir bankanın bölge müdürlüğü olan plaza ile hemen yanındaki yüzde 50 tapusu da eşi Dürdane Beyoğlu adına kayıtlı olan ve bir kamu bankası tarafından bölge müdürlüğü olarak kullanılan plazaya nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince alınan tedbir kararıyla şerh konuldu. Bu plazanın yarısı da Ak Parti eski Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal’a ait olduğu iddia ediliyor.


SUÇ GELİRLERİNİN AKLANMASI 
Kayapınar Tapu Müdürlüğüne gönderilen tedbir kararında, bahse konu her iki taşınmazın suçtan elde edilen gelirle veya suç gelirlerinin aklanması kapsamında satın alınıp alınmadığına dair yürütülen soruşturma tamamlanıncaya kadar ilgili taşınmazlara şerh konularak üçüncü şahıslara devir veya satışının ikinci bir emre kadar durdurulması istendi. Tapu Müdürlüğü de her iki plazayla ilgili tapu kayıtlarına jet hızıyla tedbir kararı koydu. 


BABANIZIN ADINA 'BİR DE PARK YAPARIZ' DİYEREK KANDIRMIŞ
Özel bir bankaya ait 4 katlı plazanın sahibi ve aynı zamanda arsa sahibi olan iş adamı Hakan Eser’in, Merkez Yenişehir mülki sınırları içindeki kendi soyadını taşıyan Eser Köyündeki kendisine ait 850 dönüm susuz tarlanın imara açılması karşılığında plazayı 12,5 milyon liraya Beyoğlu’na sattığı ileri sürülüyor.
Sözcü’de yer alan habere göre, Beyoğlu da o tarihte belediye başkanlığı görevi devam ettiği için dikkat çekmemek adına tapusunu kızının adına yaptıktan sonra bankaya kiraya verdi. 
Kendisi Bağlar belediye başkanı olmasına rağmen Yenişehir sınırlarındaki köyü Yenişehir Kayyumu üzerinden halledeceği sözünü verdi. İmara açılacak arazi ile ilgili projesini Hüseyin Beyoğlu’na sunan iş insanı Hakan Eser, susuz tarla olanı arazilere bungalov evleri, iki katlı villalar, aqua park, hayvanat bahçesi, mesire alanı, sosyal donatılar, organik tarım yapacağını bildirdi.
Beyoğlu da, arazilerin Bağlar belediyesi mülki sınırları içinde yer almamasına rağmen, “Diyarbakır için çok mükemmel bir proje hazırlamışsınız. Biz de Büyükşehir Belediyesi ve 4 merkez ilçe belediyelerimizle bu konu üzerinde çalışıyoruz. Size gerekli kolaylıkları sağlayacağız. Gerekirse o bölgeye özel imar izni uygulanması için yardımcı olacağım. Hatta bu güzel proje nedeniyle hayırsever işadamı olan babanız ve anneniz adına da o alana bir park yaparız” diyerek güven verdikten sonra şu anda kamu bankasının bölge müdürlüğü olan ikinci plazanın da kendisine satılmasını istedi. Hakan Eser, bu plazanın26. ve 27. dönem milletvekili Ebubekir Bal’a ait olduğunu belirtti ve satış için kendisine yardımcı olabileceğini söyledi.  Bal ise, Bağcılar Mahallesi Araç Muayene İstasyonu karşısında kendisine ait ticari ve imar planlı arsanın imar durumunun artırılması karşılığında plazanın yüzde 50’sinin Beyoğlu’na satışına onay verdi.  Plazanın yarısını 7,5 milyona alan Beyoğlu bunun tapusunu da eşi Dürdane Beyoğlu adına yaptı.  


TAPULARI ALINCA TELEFONLARI AÇMADI
Beyoğlu’nun plaza tapularını alıp yüksek rakamla kiraya verdikten sonra iş insanı Hakan Eser’i imar sözüyle ilgili bir süre oyaladığı, ardından da kendi mülki sınırları dahilinde olmadığı için bu konunun kendisini aştığını belirterek telefonları açmadı. 
Eser, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Başmüfettişleri ile savcılığa dolandırıldığı gerekçesiyle ifade verdi. Savcılık soruşturmayı genişletirken, belediyedeki geriye dönük usulsüz şaibeli ihalelere katılan firma yetkililerinin de şüpheli sıfatıyla soruşturmaya dahil edilebileceği öğrenildi.  
ŞEPİR HASTANESİNE ARAZİ 
Bal’ın Diyarbakır’a şehir hastanesi projesiyle ilgili ihaleye çıkılmadan önce bu hastanenin kendisine ait Bağcılar bölgesindeki arazilere inşa edilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak yoğun mesai harcadığı, ancak kentteki bazı STK ve bürokratların itirazları üzerine Sağlık Bakanlığı hazineye ait araziye şehir hastanesi yapılmasına karar vermişti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler