"Rakka'ya operasyon başlatılsın"

Fransa ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'nin Rakka kentindeki üssüne operasyon başlatması için çağrıda bulundu.

Fransa Hükümet Sözcüsü Stephan Le Foll, ülkesinin, ABD  öncülüğündeki koalisyon güçlerinden, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'nin Rakka  kentindeki üssüne operasyon başlatması çağrısında bulunduğunu açıkladı.

Le Foll, Bakanlar Kurulunun ardından yaptığı açıklamada, Savunma  Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın, Musul'dan kaçan DEAŞ militanlarının Rakka'ya  geçişinin önlenmesi için buraya yönelik operasyonun başlatılmasını istediğini  bildirdi.

Şu ana kadar Rakka çevresine askeri yığınak yapıldığını ancak  operasyonun hala başlatılmadığını hatırlatan Le Foll, "Savunma Bakanı Jean-Yves  Le Drian, Fransa'nın Rakka'ya operasyon başlatılarak, Musul'dan kaçanların  Rakka'ya ulaşmasının engellenmesini ve bu kentin terör örgütünün kuşatmasından  kurtarılmasını istedi." dedi.

Le Foll, Rakka'nın müttefik güçler için oldukça "stratejik bir hedef"  olduğunu sözlerine ekledi.

Fransa, Irak ve Suriye'de DEAŞ hedeflerine yönelik operasyonlara hava  desteği vererek katılıyor. Irak'ta Kürt Peşmerge güçlerini eğiten Fransa, Musul'a  yönelik operasyon başlamadan önce buraya son olarak top bataryası göndermişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler