Ayhan Bora Kaplan davasında dinlenen tanık: “Erkan Doğan'ın ağzında kan görmedim”

Suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Ayhan Bora Kaplan ile suç örgütü şüphelisi 18'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada dinlenen tanık, “Dişleri çekilmiş birisinin dudakları çöker, bakınca anlarsın. Ben öyle bir şey görmedim, ağzında kan da görmedim” dedi.

Ayhan Bora Kaplan davasında dinlenen tanık: “Erkan Doğan'ın ağzında kan görmedim”

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan'ın içerisinde bulunduğu 18'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Bora Kaplan, Barış Kurt, Adnan Kaplan, Fethi Koyuncu, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ile diğer sanıklar ve avukatlar yer aldı.
Barış Kurt tanık dinlenmesini mahkeme heyetinden talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme oy birliğiyle tanıkların dinlenmesine karar verdi.


Huzurda dinlenen tanık S.S. şu beyanda bulundu: “Ben olayın olduğu gün Taurus'un orda ki binadaydım. Ses duyduk, önce önemsemedik, sonra baktık. Olay son aşamaya gelmişti. 2 polis vardı. Erkan Doğan'ı çekiyorlar, o da, ‘Beni bırakın' diye bağırıyordu. Tedirgin bir hali vardı. Polisler asansöre mi bindirmeye, aşağıya mı indirmeye çalışıyordu bilmiyorum ama bağırıyordu.”

“Erkan Doğan'ın ağzında kan görmedim”


Erkan Doğan'ın dişlerinin çekildiği iddiasına ilişkin ise tanık S.S., “Dişleri çekilmiş birisinin dudakları çöker bakınca anlarsın. Ben öyle bir şey görmedim, ağzında kan da görmedim” ifadelerinde bulundu.
Barış Kurt'un ikinci tanığı olarak HTS kayıtları hakkında uzman raporu hazırlayan bilirkişi tanık S.Y. dinlendi. Barış Kurt'un avukatı Nazmi Kobal'ın talebi doğrultusunda dosyaya uzman mütalaası hazırlayan bilirkişi S.Y., bilişim uzmanı T.Z. ile birlikte bu raporu hazırladıklarını belirtti.
Tanık S.Y. özetle söz konusu HTS kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporunda hatalar olduğu vurgulayarak, "Mesela Erkan Doğan tarafından Barış Kurt aranıyor. Ancak polis tutanaklarında tam tersi yazıyor. Barış Kurt'un Ayhan Bora Kaplan ile aynı yerde baz verip verilmediği soruldu. Aralarında 10 kilometrelik bir mesafenin olduğunu tespit ettik" dedi.
Sanık Bora Kaplan, mahkemenin belirlediği bilirkişinin sunduğu rapordaki çelişkileri anlatan tanığa, “Onlar hata yapmıyor, bilinçli yapıyor” dedi.
Sanık ve tanık beyanlarının ardından duruşma yarın devam etmek üzere ertelendi.

Kaynak: İHA