CHP'li başkanlar arasında meclis toplantısında sert atışma

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı olağan toplantısının üçüncü oturumu CHP’li başkanların sözlü kavgasına sahne oldu.

CHP'li başkanlar arasında meclis toplantısında sert atışma

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen; meclis üyeleri ve izleyenlerin önünde tartıştı. İki CHP’li başkan arasındaki tartışma Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden de canlı yayınlandı. Evcilmen’in meclise karşı 'Hisseli harikalar kumpanyası' benzetmesinde bulunması üzerine Akaydın, “Burası tiyatro mu? Bu küfür gibi bir şey.” karşılığını verdi. Şehrin değişik bölgelerindeki az sayıda büfeyle ilgili maddenin görüşüldüğü sırada iki başkan arasında alevlenen tartışma meclis üyeleri arasında 'CHP grubundaki derin çatlak gözler önüne serilmiş oldu' şeklinde yorumlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin tartışmalarla ve CHP grubundaki sıkıntıların gün yüzüne çıkmasıyla başlayan nisan ayı olağan meclis toplantısı olaylı devam etti. 1989 yılında Antalya’nın gündemine giren 21 ekmek büfesinin yasal statüye kavuşturulmasıyla ilgili talebin görüşülmesi esnasında CHP’li başkanlar Akaydın ile Evcilmen arasında sert atışmalar yaşandı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in, Mustafa Akaydın’ı ‘popülizm yapmak’la suçlaması iki başkan arasındaki sözlü kavganın fitilini ateşledi. “Popülizmi siz çok iyi bilirsiniz.” karşılığını veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Popülizm tartışmasına girersek çok ayıplı durumlar ortaya çıkar.” dedi.

Akaydın ile Evcilmen arasındaki tartışma CHP grubunu da ikiye böldü. CHP’li meclis üyeleri yanında yer aldıkları belediye başkanını haklı çıkarmak için tartışmaya müdahil oldu. Ağırlıklı olarak, Akaydın karşıtlığıyla tanınan CHP’li üyelerin söz alması dikkat çekti. Tartışmaların en alevlendiği esnada Süleyman Evcilmen’in meclise yönelik 'Hisseli harikalar kumpanyası' benzetmesinde bulunması bardağı taşıran damla oldu. O esnaya kadar CHP’lilerin yüksek sesle yaptığı konuşmaların tonu daha da yükseldi. Akaydın, Evcilmen’in sözlerine “Hisseli harikalar kumpanyası demek hakaret gibi bir şey. Ne, hisseli harikalar kumpanyası, burada tiyatro mu var? Yaptığınız çok ayıp, küfür gibi bir şey.” karşılığını verdi. CHP’li diğer meclis üyelerinin de tartışmalar sırasında yüksek sesle konuştuğu ve oturum başkanına karşı ‘sözümü kesme’ çıkışında bulunduğu görüldü.

AK Parti ve MHP grubu ile meclis toplantısını takip eden belediye bürokratları, gazeteciler ve vatandaşlar CHP’lilerin arasındaki kavgayı bizzat, Antalyalılar ise belediyenin internet sitesinden canlı olarak izledi. Süleyman Evcilmen bir ara, Antalya Büfeciler Odası Başkanı da olan AK Partili Meclis Üyesi Adlıhan Dere ile MHP Grup Sözcüsü Mustafa Reşat Oktay’la da tartıştı. Adlıhan Dere, Süleyman Evcilmen’e “CHP’nin içine düştüğü kaosu benim üzerime yıkmaya çalışıyorsun.” karşılığını verdi.

Yaklaşık bir saat süren tartışma sonunda 21 büfe ile ilgili madde tüm partilerin oy birliğiyle gündemden geri çekildi. Meclis toplantısına diğer maddelerin görüşülmesiyle devam edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz