Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden 41 kişilik kafile Diyarbakır'a geldi

 Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden gelen 41 kişilik turist kafilesi, Diyarbakır'ın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden 41 kişilik kafile Diyarbakır'a geldi

Bu yıl 2 milyon turisti ağırlamayı hedefleyen Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarihi ve turistik mekanları ziyaret ediyor.
Bu kapsamda bir turizm acentası aracılığıyla Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden gelen aralarında iş insanları, öğrenci ve emeklilerin bulunduğu 41 kişilik turist kafilesi Diyarbakır'a geldi.
Turizm acenta sahibi Doğan Şan, AA muhabirine, çalışmaları sonucu Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 41 misafiri bölgeye getirdiklerini söyledi.

Şan, şöyle konuştu: "Misafirlerimizi 8 gece konaklamalı olarak bölgemize getirdik. Gaziantep'ten başladık Şanlıurfa ile devam ettik. Adıyaman'dan sonra Diyarbakır'a uğradık. Yarın Mardin'i gezdikten sonra ülkelerine dönecekler. Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde tekne turu yaptık, kaleyi gezdik. Daha sonra Zerzevan Kalesi'ni gördüler."
Diyarbakır'ın kültürünü, gastronomisini, sanatını, arkeolojisini ve mimarisini ön planda tutmaya çalıştıklarını anlatan Şan, turistlerin kentin kültürünü, tarihini ve yemeklerini çok beğendiğini aktardı.
Şan, "5 bin kilometreden buraya gelen insanlar kentin kültürünü, yaşamını, dillerini, dinlerini, gelenek ve göreneklerini öğrendi. Bu öğrendikleri onlara çok farklı geldi ve inanılmaz derecede beğendiler. Bu şehrin turist sayısını daha çok artırmamız lazım. Biz de bunun için çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Kenti gezen kafileden Mr Alex Wong de Türkiye'deki kültür, sanat ve tarihi görüp deneyimlemek istediklerini, geri döndüklerinde bunu bulundukları yerdeki kişilere aktarmayı hedeflediklerini anlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı