Şehit asker Erosmanoğlu, Trabzon'da gözyaşları ile karşılandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Trabzonlu Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu ile Giresunlu Piyade Er Yaşar Doymuş'un naaşları Trabzon'a getirildi.

Şehit asker Erosmanoğlu, Trabzon'da gözyaşları ile karşılandı

Askeri uçakla Trabzon Havalimanı’na getirilen şehitlerin naaşını karşılama törenine; Şehit Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu’nun babası Ali Sait Erosmanoğlu, ağabeyleri ve yakınları ile Şehit Piyade Er Yaşar Doymuş'un yakınları, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Nafız Özak ve Safiye Seymenoğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, asker ve polisler ile vatandaşlar katıldı. Duygulu anların yaşandığı tören sırasında şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Piyade Er Yaşar Doymuş'un Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri uçaktan bir manga asker tarafından indirilerek ambulansa taşındı. Şehit askerin naaşı, daha sonra ambulansla memleketi Giresun’a götürüldü.

Ardından, Şehit Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu, uçaktan indirilerek askerlerin omuzlarında ambulansa taşındı. Şehit askerin naaşı, çok sayıda araç konvoyu eşliğinde Fatih Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Araçlarını Türk bayrakları ile süsleyen vatandaşlar, korna çalarak şehidi selamladı. Konvoyun geçtiği güzergahta bulunan vatandaşların da konvoy geçerken gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Şehit Erosmanoğlu’nun naaşı, hastane morguna getirilirken de bir grup genç terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Bu sırada hastane bahçesinde bekleyen vatandaşlar ve sağlık görevlileri de gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu’nun naaşı, ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler