(Video) Öğretmene şiddete 7 yıl hapis

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına göre, öğretmenlere şiddet uygulayan ve tehdit edenlere verilecek cezalar büyük oranda artacak.

(Video) Öğretmene şiddete 7 yıl hapis

Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına göre, öğretmenlere karşı işlenen suçların cezası yarı oranda artırılacak. Kasten yaralama suçunda 6 yıl 9 ay, nitelikli hallerde ise 9 yıla kadar hapis cezası istenecek.

Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de yer aldığı Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu taslağı üzerinde TBMM'de yapılan çalışmalarda sona gelindi. Hazırlanan taslağa göre, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda verilecek cezalar yarı oranda artacak.

Alınan bilgilere göre; kasten yaralama suçunda ceza 2 yıl 3 aydan, 6 yıl 9 aya kadar olarak uygulanacak. Tehdit suçunda 9 aydan 3 yıla kadar, nitelikli hallerde 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar, hakaret suçunda ise 1 yıldan 3 yıla kadar ceza verilebilecek. Görevi yaptırmamak için direnme suçları 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar, nitelikli hallerde ise 1 yıl 4 aydan 9 yıla kadar hapis ile karşılaşacak. 

Kaynak: Diyarbakır Söz