DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında 2'si uzman çavuş 7'si er 9 askerin şehit edilmesiyle ilgili PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri belirlenen 3 kişi gözaltına alındı.
3 KİŞİ YAKALANDI
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 2'si uzmançavuş 7'si er 9 askerin şehit olmasına yol açan patlamayla ilgili olarak örgüt üyelerine yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 3 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 3 kişinin sorgusu sürüyor.
Bu arada, PKK'nın döşediği patlayıcının infilak ettirildiği olay bölgesindeki inceleme tamamlandı. İncelemede, patlamanın etkisiyle olay yerinde 40 metrekarelik alanda ve 2 metrederinliğinde çukur oluştuğu tespit edildi.
100 KİLO A-4
İncelemelerde patlamada, amonyum nitratla desteklenmiş yaklaşık 100 kilogramA-4 patlayıcı kullanıldığının tahmin edildiği ve uzaktan kumanda ile patlama yapıldığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. PKK'lıların döşediği patlayıcının infilak etmesiyle Uzmançavuş Salih Akyürek, Uzmançavuş İlhami Hardal, erler Onur Görmez, Emrah Polat, Erdal Oral, Zeynel Direkçi, Murat Çavdar, Mehmet Ali Karaduman ve Miktat Beder şehit olmuştu.
ZAP VE AVŞİN
Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyinde Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL'e ait hedeflerin, Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca önceki akşam saatleri ile dün sabah etkili bir şekilde ateş altına alındığını ve tam isabetle vurulduğunu bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, konuya ilişkin şunlar kaydedildi: ''Irak'ın kuzeyinde Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL'e ait hedefler Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçaklarınca 29 Nisan 2009 akşam saatleri ile 30 Nisan 2009 sabah saatlerinde etkili bir şekilde ateş altına alınmış ve tam isabetle vurulmuştur. Görevini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir. İcra edilen harekatta, sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.''
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar