DİYARBAKIR- Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi, kent merkezindeki gıda üretimi ve tüketimi yapılan işyerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Gıda Kontrol Şubesi ekipleri, Kasap, Restoran, market ve gıda üretimi yapan işletmelere yaptığı denetimlerde, halk sağlığına yönelik olumsuzlukların belirlenmesinde uyarı, para ve kapatma cezası verebiliyor.
GIDA SEKTÖRÜ DENETLENİYOR
Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi'nce Diyarbakır kent merkezi ve merkez İlçelerde başlatılan Gıda denetimi aralıksız sürüyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca tahsis edilen 3 araç ile 17 Veteriner Hekim ve Gıda Mühendisleri, gıda sektörlerini büyük bir titizlikle inceliyor. Gıda Kontrol Ekibi, Halk sağlığının çok önemli olduğuna değinerek, koordineli bir şekilde sürdürdüğü hizmetleri aralıksız yaptıklarını söylediler.
HALK SAĞLIĞI HİÇE SAYILMAYACAK
Halk sağlığını hiçe sayan işletmelerde, hatalı ve tüketiciyi yanıtlamaya yönelik şüpheli bulunan ürünler için önce tutanak tutulurken, daha sonra denetim ve kontrol raporları hazırlanıyor. İnceleme ve araştırma sonrasında hatalı ve yanıltıcı bulunan ürünler için işletmelere para cezası ile kapatma cezası veriliyor.
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar