KURTULUŞ PEYGAMBER SEVGİSİNDEN GEÇER

KURTULUŞ PEYGAMBER SEVGİSİNDEN GEÇER

KURTULUŞ PEYGAMBER SEVGİSİNDEN GEÇER

HAKKARİ- Prof. Dr. Osman Öztürk, çağımızda çekilen sıkıntıların temelinde Hz. Peygamber'in (SAS) getirdiği yeniliklerden uzaklaşmanın olduğunu söyledi. O'nu (SAS), belli zaman ve mekanla değil hayatımızın bütün zamanlarında anmak ve kurallarını uygulamak gerektiğine dikkat çeken Prof. Öztürk, "Son zamanlarda bazı ilahiyatçılar Peygamber Efendimiz'e (SAS) inanmadan Cennete gidileceğini söyleyerek büyük hata işliyor. Bugün yeryüzünde yaşayan insanlar, Peygamber Efendimiz'in (SAS) hayatını ve O'nun getirdiği dini kurallara uymakla ancak rahat bir yaşam sürdürebilirler." dedi.

Yine iktisadi yapı olarak, Peygamber Efendimiz'in (SAS) hayatında müslümanların sürekli veren konumunda olduğundan ekonomik sıkıntıdan uzaklaştığını, müslüman olmayan ülkelerde de sürekli mal biriktirme ve insanların alan konumunda olduğundan doyumsuzuluk yaşadıkalrına dikkat çeken Prof. Öztürk, bundan dolayı son zamanlarda dünya genelinde başlayan ekononik krizin bir sebebinin de bu olduğunu dile getirdi.

Anadolu Gençlik Derneği, Kutludoğum haftasında İlahiyatçı Prof. Dr. Osman Öztük'ü Hakkari'ye davet etti. Hakkari'de Sinema Salonunda düzenlenen program, İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Rıdvan Alim'in okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başladı. Programın açılış konuşmasını Dernek Başkanı Vahit Çiftçi yaptı. Daha sonra Rukiye Ertuş adlı öğrenci, annesine kendisini nasıl yetiştirmesi gerektiğini yazdığı mektubu okudu.

Salonu dolduran vatandaşlara önce Hz. Muhammed'i (SAS) hatırlatan ilahi ve slayt gösterileri izlettirildi. Daha sonra davet edilen İlahiyatçı Prof. Dr. Osman Öztürk, salonunda toplanan vatandaşlara hitap etti. Önemli açıklamalarda bulunan Öztürk, bugün çekilen sıkıntıların temelinde Hz. Peygamber'in (SAS) getirdiği yeniliklerden uzaklaşmanın neden olduğunu söyledi. Prof. Öztürk, "İstanbul'dan buraya sırf O'nun (SAS) hatırı için geldim, O'nu belli zaman ve makanlarda değil, hayatımızın bütün zamanlarında anmak ve kurallarını uygulamak gerekir. Stadyumları yuvarlak bir top için değil O'nun (SAS) için doldurmak gerekir." dedi.

Prof. Öztürk, son zamanlarda bazı ilahiyatçıların 'Peygamber'e inanmadan Cennete gidileceğini' söyleyerek büyük hata işlediklerine dikkat çekerek, bugün yer yüzünde yaşayan insanların Peygamber Efendimiz'in (SAS) hayatını ve O'nun getirdiği dini kurallara uymakla rahat bir yaşam sürdüreceklerine işaret etti. Prof. Öztürk, şunları ifade etti:

"Bugün kendilerini medeni sanan insanlar, aslında medeniyeti İslam'dan ve Peygamberden aldılar. Bugün bütün insalığın ısrarla üreinde durduğu İnsan Hakları ve Kadın Hakları 632 tarihinde Hz. Perygamber (SAS) Veda Hutbesiyle dile getirdi, oysa Avrupa'da bu haklar 1789 tarihindeki Fransız İhtilaliyle gündeme getirildi. Ancak bugün müslümanların Peygamberimizi (SAS) takip etmemelerinden dolayı Avrupa ve Amerika gibi ülkeler karşısında mahcup olundu.

Yine iktisadi yapı olarak Peygamber Efendimiz'in (SAS) hayatında müslümanlar sürekli veren konumunda olduğundan ekonomik sıkıntıdan uzak yaşanıyordu, müslüman olmayan ülkelerde de sürekli mal biriktirme ve insanlar alan konumunda olduğundan doyumsuzuluk yaşanıyordu. Bundan dolayı son zamanlarda dünya genelinde başlayan ekononik krizin sebebi bankalarda başgösteren faiz krizidir. Bugün toplumlar, Hz. Peygamber'in (SAS) önerdiklerine uyması halinde faizle işleri olamaz ve böyle bir krizi de asla yaşamayacaklardı. İnsanlar, reklam ve pazarlama usulleriyle sürekli tüketen durumuna düşürüldü, bununla birlikle harcamaların çoğalmasıyla insanlar geçim sıkıntısı çekti. Bunun çıkış yolu da yine İslam ve Peygamberi Hz. Muhammed'in (SAS) ekonomik görüşü ile olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap