SÜPER'DE ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

SÜPER'DE ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

SÜPER'DE ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

Ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Diyarbakırspor Süper Genç Takımı'nda büyük sevinç yaşanıyor. Asbaşkan İldiz,"bu ekip Türkiye Şampiyonası'nda da başarılı olacaktır. Gelecek yılki PAF'ın temelini attık" dedi.

"HAKLI BİR ŞAMPİYONLUK ELDE ETTİK"

 Diyarbakırspor Süper Genç Takımı,mücadele ettiği bölge grubunda şampiyonluğa ulaşmanın sevincini yaşıyor. Alt Yapıdan Sorumlu Asbaşkan Aydın İldiz,10 takım arasında birinci olarak haklı bir şampiyonluk yaşadıklarını söyledi. Diyarbakırspor kulübünün iyi alt yapı imkanları ve tesislere sahip olmadığı özeleştirisini yapan İldiz,"Diyarbakırspor misyonuna layık iyi alt yapı imkanları ve tesislere sahip değildir. Gerçeği kabul etmek gerekirse,bölge takımı hüvviyetine yakışan bir durumda olması gerekirdi. Bu konuda çok eksiklerimiz var. Bir çok alanda eksiklerimiz var ama benim alanım alt yapı olduğu için sadece bununla ilgili konuşabilirim. Günü birlik çabalar ve kişisel gayretlerle alt yapıyı döndürmeye çalışıyoruz. Bu işi sevmenin,Diyarbakırspor'a gönül vermenin etkisiyle maddi ve manevi olarak gücümüz yettiği kadar yararlı oluyoruz. Her şey bu gençler için diyoruz. Gençlerimiz de bizi mahçup etmeyerek bu şampiyonluğu elde etti. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyoruz. Şampiyonluk analarının ak sütü gibi helaldır" dedi.

Bölge şampiyonu olan takımının Türkiye Şampiyonası'nda da ses getirecek başarılara imza atacağını iddia eden Aydın İldiz,en büyük kazancın ise gelecek yılın PAF takımını hazırlamaları olduğunu söyledi.

"GELECEK YILIN PAF TAKIMI HAZIR"

 İldiz,"her şeyden önemli olan A takımın Süper Lig'e çıkmasıdır. Önemli bir avantaj elde ettik ve inşallah sezon sonunda Süper Lig'e adımımızı atacağız. 2001 yılında Süper Lig'e çıkarken,alt yapı bugünkü durumdan çok daha kötüydü. Şimdi en azından o durumda değiliz. Süper Lig'de PAF takımı zorunluluğu var. Bölge şampiyonu olan Süper Genç Takımımız,PAF takımın temelini oluşturacaktır. Gelecek yıl yeni bir PAF takımı kurmak zorunda kalmayacağız. Bir çok oyuncumuz PAF Ligi'nde isminden söz edecek ve Diyarbakırspor'un A takımına yükselerek faydalı olacaktır. Türkiye Süper Gençler Şampiyonası için de iddialıyız. Bu ekip en iyisini yapacaktır. Son maçımızı Kayapınar'la oynayacağız. Rakibimizin ikinci olup Türkiye Şampiyonası'na direkt katılması söz konusu. Diyarbakır takımı olarak bunu başarmalarını temenni ediyoruz. Ancak biz en iyi mücadeleyi sergileyerek galip gelmeye çalışacağız. İşin doğrusu da budur" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap