"23 NİSAN'DA 23 ÇOCUK"

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Tarihi Erdebil Köşkü’nde düzenlenen ve oldukça kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı etkinlikte, ekonomik durumu elverişli olmayan 23 çocuk, sünnet edildi.

DİYARBAKIR- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da coşkulu ve görkemli törenlerle kutlandı. Gün nedeniyle Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Diyarbakır Şubesi de "23 Nisan’da 23 Çocuk" sloganı ile ekonomik durumu elverişli olmayan 23 çocuğun bütün sünnet giderlerini karşıladı.

Muhteşem manzaralı tarihi Erdebil Köşkü’nde düzenlenen etkinliğe Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Erhan Akalınlar, Vakıf İkinci Başkanı Av. Halit Ötük, vatandaşlar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

SÜNNET ÇOŞKUSU

Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) Başkanı Erhan Akalınlar, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramda, çocuklarla birlikte olmak ve onlara çifte bayram yaşatmak amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini belirterek, "23 Nisan’da 23 Çocuk’ düşüncesinden hareketle, fakir ve yardıma muhtaç çocuklarımızı sünnet ettirdik. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu güzel bayram gününde erkekliğe ilk adımlarını atan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı kutlu olsun’ diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra sünnet törenine geçildi. 23 çocuk, Aslan Sünnet Kliğiniği’nden sünnetçi Aslan Yaman tarafından sünnet edildi. Sünnet esnasında özellikle annelerin duygu dolu anlar yaşadıkları ve bazı annelerin gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Sünnet töreninden sonra çocuklar için düzenlenen özel bir program gerçekleştirildi. Palyaçoların birbirinden güzel müzik parçaları eşliğinde yaptıkları gösteriler, katılımcılar tarafından büyük beğeniyle izlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap