Şampiyonlar Ligi'nde ilk olacak: Ya Arda Güler ya Salih Özcan

Şampiyonlar Ligi'nde takımlarıyla finale yükselen Arda Güler ve Salih Özcan'dan biri, Türkiye Milli Takımı formasıyla bu kupayı kazanan ilk isim olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk olacak: Ya Arda Güler ya Salih Özcan

UEFA Şampiyonlar Ligi'de yarı final rövanş maçlarının da oynanmasıyla finalin adı belli oldu.

PSG'yi eleyen Borussia Dortmund ve Bayern Münih'i eleyen Real Madrid, finale adını yazdıran takımlar oldu.

1 Haziran 2024'te İngiltere'nin Wembley Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın sonucunda tarihte ilk kez Şampiyonlar Ligi kupası, Türkiye Milli Takımı forması giyen bir futbolcunun ellerinde havaya yükselecek.

Real Madridli Arda Güler ve Borussia Dortmundlu Salih Özcan'ın karşılaşacağı maçın sonucu her ne olursa olsun milli futbolculardan birisi tarihi başarıya imza atacak.

Daha önce Bayer Leverkusen formasıyla Yıldıray Baştürk, Bayern Münih ile Hamit Altıntop, Borussia Dortmund'da oynayan Nuri Şahin, Atletico Madrid'in yıldızı Arda Turan ve milli takımımızın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde final oynasa da kupaya erişme sevincini yaşayamamıştı.

Bayern Münih'in, Devler Ligi'ni kazandığı 2000-2001 sezonunda Alman devinin kadrosunda bulunan Türk futbolcu Berkant Göktan ise milli takımın yalnızca alt yaş kategorilerinde kendisine forma şansı bulmuştu.

Öte yandan sezon başında Real Madrid'e transfer olan ve Eflatun-Beyazlı dev kulüp ile İspanya La Liga ve İspanya Süper Kupası başarılarına erişen Arda Güler, 1 Haziran'da üçüncü kupası için sahaya çıkacak.

8 yaşındaki milli yıldız, takımının Şampiyonlar Ligi'ni kazanması halinde İspanyol devindeki ilk sezonunu 3 kupayla kapatmış olacak.

Dev finale dek Real Madrid; sırasıyla Granada, Alaves, Villarreal ve Real Betis ile oynayacak.

B.Dortmund ise Mainz 05 ve Darmstadt ile karşılaşacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz