Robotik cerrahiyle aynı anda iki ameliyat

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesinde robotik cerrahi teknolojisiyle aynı anda genel cerrahi ekibi tarafından kolon kanseri, üroloji bölümü ekibi tarafından da böbrek kanseri ameliyatı gerçekleştirildi. Her iki ameliyatı aynı anda olarak sağlığına kavuşan Tuncay Andiç (73), “Bir haftada kendime geldim. Sağlığım çok iyi. Yeni bir yaşam tarzına ayak uyduracağım. Her şeyin daha iyi olacağına eminim.” dedi.

Robotik cerrahiyle aynı anda iki ameliyat

Robotik cerrahi teknolojisiyle hastalarına şifa dağıtmaya devam eden İEÜ Medical Point Hastanesi’nde bir ilk daha gerçekleştirildi. İEÜ Medical Point Hastanesi’ne başvuran Tuncay Andiç’in kolon kanseri olduğu tespit edilirken, yapılan tetkiklerde sol böbreğinde de tümör olduğu belirlendi ve Andiç için ameliyat kararı alındı. Andiç, robotik cerrahi teknolojisiyle aynı anda hem genel cerrahi hem de üroloji bölümünün ortak çalışmasıyla sağlığına kavuştu. Andiç, İEÜ Medical Point Hastanesi’nde robotik cerrahiyle aynı anda ameliyat eden ilk hasta olarak kayıtlardaki yerini aldı.

Daha ufak kesi, daha az kan kaybı
Andiç’in kolon kanseri ameliyatını gerçekleştiren Genel Cerrahi bölümünden Tayfun Yoldaş, “Hastamız bağırsağın son kısmında kanama şikayetiyle bize başvurdu. Yaptığımız tetkiklerde hastanın hem kalın bağırsağının sonunda (rektum) bir tümör ve aynı zamanda da böreğinde de bir tümöre rastlanıldı. Kemoterapi sürecinin ardından ameliyat yapmamız gerekti. Ameliyatı da üroloji ekibimizle birlikte robotik cerrahi kullanarak gerçekleştirdik. Biz bağırsağa müdahale ettik. Bu ameliyatta da hem hasta hem de kendimiz robotik cerrahinin faydalarından yararlandık. Sonrasında hızlı bir iyileşme periyoduna hasta girdi. Robotik cerrahi sayesinde ameliyatı daha hassas bir şekilde gerçekleştirdik. Daha az kan kaybı olurken, iyileşme süreci de daha hızlı oldu.” dedi.
Andiç’in böbreğindeki tümörü ameliyat eden Üroloji bölümünden Prof. Dr. Gökhan Koç ise, “Hastamızda kalın bağırsak tümörü saptanmıştı. Kemotrapi süreci vardı. Sonrasında genel cerrahi bölümünün planladığı bir rektum cerrahi sırasında sol böbreğinde de saptanan tümörü aynı seansta robotik cerrahiyle tedavi etmeye karar verdik. Açtığımız küçük deliklerle ameliyatı gerçekleştirdik. Eski yöntemi kullansaydık büyük bir kesiyle ameliyatı gerçekleştirmek zorunda kalacaktık. Hastanın sol böbreğindeki tümörü tamamen çıkardık. Hastanın hem ameliyat hem yatış süresi kısaldı. Sol böbreğini tamamen çıkardık. Hastanemizde aynı anda robotik cerrahiyle iki ameliyat yapmış olduk.” ifadelerini kullandı.

"Sağlığım çok iyi"
Robotik cerrahi teknolojisiyle sağlığına kavuşan Tuncay Andiç bir hafta gibi bir sürede ayağa kalktığına vurdu yaptı. Andiç, “Yaptığımız araştırmalar sonucunda Medical Point Hastanesi’ne geldik. Tayfun Hoca ve Gökhan Hoca tarafından robotik cerrahiyle ameliyat edildim. Robota da teşekkür ederim. Çok becerikliymiş. Aynı anda iki ameliyatı birden olmak kolay değil. Hocalarımızın sabrı benim de direncim varmış ki başarılı bir ameliyatlar geçirdim. Bir haftada kendime geldim. Sağlığım çok iyi. Yeni bir yaşam tarzına ayak uyduracağız. Her şeyin daha iyi olacağına eminim.” diye konuştu.

Kaynak: İHA