MİT’ten Gara’da kritik operasyon

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyonla, PKK'nın sözde Gara lojistik sorumlusu Azad Yandı'nın da arasında olduğu 7 terörist etkisiz hale getirildi.

MİT’ten Gara’da kritik operasyon

MİT Irak'ın kuzeyinde PKK'ya bir darbe daha vurdu. Irak'ın kuzeyindeki Duhok'un Amediye, Kaminasi, Şeladize ilçeleri üçgeninde yer alan Türkiye sınırından 35 kilometre derinlikteki Gara Dağı’nda terör örgütünün sözde lojistik ve ikmal sorumlusu Azad Yandı ile birlikte 7 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen  bilgilere göre MİT'in uzun süreden beri peşinde olduğu terörist Yandı'nın Kafya Vadisi ve Meyroki bölgesinde örgüt işbirlikçileriyle örgütün ihtiyaç duyduğu lojistik malzemelerin teminiyle ilgili görüşmeler yaptığı belirlendi.

TÜRKİYE SINIRINDAN 35 KİLOMETRE DERİNLİKTE VURULDU

MİT'in yerel saha unsurlarıyla koordineli yürüttüğü çok gizli takipte teröristin Gara Dağı eteklerindeki Çemrebotki, Piriz ve Bergari bölgelerinden katır ve araçlarla lojistik malzemelerin Gara Dağı Siyani bölgesine taşınacağı bilgisi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. SİHA’yla bölgeye nokta operasyon gerçekleştirildi.

Koordinatları çıkarılan noktaya iki ayrı düzenlenen harekâtta aralarında Gara Dağı lojistik sorumlusu Azad Yandı'nın da bulunduğu 7 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.  Yandı uzun zamandan beri PKK’nın dağ kadrosunda bölgeler arası kuryelik ve örgütün kırsal ile şehir arasındaki bağlantılarını sağlayan lojistik teminiyle ilgili faaliyet yürüten biri. Yandı, örgütün üst kadrosundaki Cemil Bayık ile Fehman Hüseyin'in yakın adamlarından biri olarak tanınıyordu.

Örgüt üyelerinin etkisiz hale getirildiği Siyani bölgesinde geçen yıl Şubat ayında bir mağarada rehin tutulan aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 13 kamu görevlisi hunharca katledilerek şehit edilmişti.

İÇ GÜVENLİK HAREKATINDA 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diğer yandan İç güvenlik harekatlarında da terör örgütüne ağır darbe vuruldu. Batman'ın Kozluk İlçesi Yanıkkaya Köyü kırsalında barındıkları tespit edilen teröristlere yönelik Silahlı İnsansız Hava Aracıyla gerçekleştirilen operasyonda 1'i İçişleri Bakanlığı’nın 1 milyon lira para ödüllü Turuncu kategorisinde aranan iki terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Aynı saatlerde Hakkari'nin Yoncalı Köyü kırsalında da jandarmanın gerçekleştirdiği operasyonda bir grup teröristle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 4 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.  Cenazeleri kimlik tespiti için otopsi işlemleri yapılmak üzere adli tıp kurumuna sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz