Türkiye'den İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü sonrası ilk açıklama: tüm imkanlarımızı seferber ettik         

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, İran halkının acısını derinden hissettiklerini belirtirken Türkiye'nin ilk andan itibaren kurtarma çalışmaları için tüm imkanlarını seferber ettiğini açıkladı.

Türkiye'den İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü sonrası ilk açıklama: tüm imkanlarımızı seferber ettik          

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile ortak düzenlenen basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
İran'dan gelen haberler bizi derinden üzmüştür. Dost ve kardeş İran halkının acısını derinden hissediyoruz.
 

TÜM KURULUŞLARIMIZ ELLERİNDEN GELEN TÜM ÇABAYI GÖSTERDİ

Kaza haberini aldığımız andan itibaren temas halinde olduk. Elimizdeki tüm imkanların seferber edilmesi için uğraştık. Tüm kuruluşlarımız ellerinden gelen tüm çabayı gösterdi. Ama maalesef aldığımız haber bizi üzdü.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve kıymetli mevkidaşım, değerli dostum Hüseyin Emir Abdullahiyan'a Allah'tan rahmet diliyorum.


BAKAN FİDAN'DAN FİLİSTİN ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, henüz Filistin'i tanımamış ülkelere Filistin'i tanıma çağrısında bulunarak, "İsrail'in suçlarına kalkan olan ülkeler de artık bu yanlıştan çok geç olmadan dönsünler" dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler