Muş Cezaevi'nde örnek proje

Muş Cezaevi'nde Sosyal Destekleme Programı(SODES) çerçevesinde Kalkınma Bakanlığı'nın finansal desteği ile yaptırılan halı saha, cezaevleri için örnek bir proje teşkil ediyor.

Muş Cezaevi'nde örnek proje

Muş Cezaevi'ndeki halı sahanın açılışına Muş Valisi Ali Çınar, Başsavcı Hasan Kaya, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt ve il Emniyet Müdür Muharram Durmaz katıldı.

Açılışta SODES’in ne kadar gerekli bir program ve ne kadar önemli olan bir proje olduğunu belirten Vali Ali Çınar, “Üçüncü yıldır Muş ilimizde de uygulanıyor. Şu an ülkemizin 30 ilinde SODES yani Sosyal Destek Programı projeleri uygulanıyor. Bu projeler daha çok sosyal içerme, istihdam, kültür, sanat ve spor projelerini kapsamakta." dedi.

 

CEZAEVİNDEKİ KOŞULLAR

Başsavcı Hasan Kaya ise “Burada yapılan bu kapalı spor salonu Muş’un en modern spor salonu olma vasfını taşımaktadır.Cezaevimizde hem eğitim yönünden, hem sosyal etkinlikler yönünden hem de mesleki kurslar yönünden çok yoğun bir çalışma yapılmaktadır. Diğer kurumlar da bize olan desteklerini esirgemiyor, bu konuda da kendilerine teşekkür ediyorum. Her kiminle görüştü isem cezaevi ile ilgili olacak bütün faaliyetlerde seve seve görev alacaklarını bize ifade ediyorlar." şeklinde konuştu.

Programın bitiminde turnuvalarda derecelere girenlere protokol tarafından kupaları takdim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz