Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Bingöl-Diyarbakır karayolunda incelemelerde bulundu

Bingöl’de temaslarını sürdüren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bingöl-Diyarbakır karayolunda yapımı tamamlanma aşamasına gelen Genç Viyadüğü’nde incelemelerde bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Bingöl-Diyarbakır karayolunda incelemelerde bulundu

Bingöl’e gelen Bakan Uraloğlu, Bingöl-Diyarbakır kara yolunun 17. kilometresi üzerinde tamamlanma aşamasında olan 620 metre uzunluğundaki Genç Viyadüğü'nde incelemelerde bulundu.Yetkililerden bilgi alan ve incelemelerini tamamlayan Uraloğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘Çalışmalarımıza devam ediyoruz’Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, “Daha önce trafiğe açtığımız ama resmi açılışımızı yapmadığımız yollardan birisi. Bu vesile ile yaptığımız hizmeti gidip yerinde görmüş düşüncesi ile geldik. Burası Bingöl’ün Genç üzerinden Diyarbakır’a devam eden yoludur. Toplam 47,6 kilometrelik bir proje kapsamında işimizi genel anlamıyla bitirdik. Ufak tefek eksiklerimiz kaldı. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradaki en önemli yapı da Genç Viyadüğü'dür. Genç Viyadüğü yapılmadan önce Genç ilçemizin içerisine girip yaklaşık 2,5 kilometre daha mesafe vardı. Hem şehir içerisindeki mevcut trafiği etkileyen hem de transit taşımacılığı ve trafiği yavaşlatan bir yolumuz vardı. Şehircilik ve transit taşımacılık anlamında sıkıntı bir durumdu. Bu viyadüğün yapılma kararını aldık. Çalışmalarına başladık. Çok şükür bitirdik" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı