DİYARBAKIRSPOR ERGANİ'DE MADEN BULDU

Diyarbakırspor sezonun ilk maçında Erganispor’u deplasmanda 2-0 yenerek lige iyi başladı. Sezonun başlamasına 15 gün kala yönetimi belli olan ve acele ile toparlanan transfer yapan Diyarbakırspor kamp görmeden maçlara çıkmak zorunda kaldı. Diyarbakırspor bu süre içinde ancak bir hazırlık maçı yapabildi. Diğer takımlar kamp görürken lige hazırlanırken Diyarbakırspor ise takımı ancak toparlayabildi ve hala gelen transferler var. 3 veya 4 hafta sonra daha iyi toparlanmış bir Diyarbakırspor izleyebiliriz. 

Ergani maçında Diyarbakırspor tecrübesi ile maçı kazanmasını bildi. Erganispor lige kendi maddi gücüne göre takım yapmış maddi imkanları olmayan ilçeden destek görmeyen sıkıntılar yaşayan bir ilçe takımımız genç bir ekiple Diyarbakırspor’un karşısına çıktı. Yapacağı fazla bir şey de yoktu tecrübe ağır bastı ve kazandı.

  Diyarbakırspor’dan daha çok çalışan kamp yapan bir takımdı Diyarbakırspor’da bireysel olarak öne çıkan iyi yetenekli futbolcuları vardı. Bunlar ön plana çıkınca Diyarbakırspor sıkıntı çekmedi iyi futbol olmasa da kazanmasını bildi.

 Rakip Bir kaç pozisyon bulsa da ortaya kalite farkı çıktı. Diyarbakırspor lige galibiyetle başlayarak taraftarlarına umut verdi. Önemli olanda buydu Iyi futboldan ziyade alınan 3 puan önemliydi. İleriki haftalarda birbirini tanıyan ve alışma kaynaşma dönemini atlatan takım daha iyi olacak sinyalleri verdi. 

  Böyle maçlarda alınan puanlar ileriki haftalarda çok değerlidir. Ergani’de 500 é yakın taraftar ve taraftar grupları vardı 90 dakika boyunca susmadan destek oldular .Tribün desteği her zaman bir takım için artı puandır Buda Ergani’de takım futbolcularını motive etti.ve galibiyette önemli rol oynadı.

  Geçen yıllarda yönetimin yanlış transferler yapması trübün desteğinin olmaması Diyarbakırspor için kayıptı Bu yıl sportif başarı geldikçe taraftar sayısında artış olacaktır Bunun sinyallerini Erganispor maçında gördük. Sahaya olumlu yansıdı. Futbolcusuna güven geldi. Yere daha sağlam bastı. 

  Haftaya Batman Kayrasporla pazar günü maçı var. Bu maçta herkes Diyarbakırspor’a destek çıksın güzel bir seri yakalayıp avantaj yakalamalıyız. Teknik ekibe Aytekin Yıldırım hocamıza güveniyoruz. Takımın arayı kapatması için Biraz zamana ihtiyaç var. Ergani maçında Diyarbakırspor toparlanacak ve daha iyi olacak sinyalleri verdi.