Dijital eğitim çağı yakalar

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye’nin internet kullanımında dünya ikincisi olduğunu hatırlattı.

Dijital eğitim çağı yakalar

Avcı, "Çocuk nüfusumuzun yüzde 75’i interneti kullanıyor. Eğitimde yeni stratejimiz iletişim çağı eğitimine geçmek olmalıdır. Türkiye sanal okul, interaktif - dijital eğitim sayesinde, eğitimde fırsat ve kalite eşitliğini, sınavsız lise ve üniversiteyi hayal olmaktan çıkaracaktır.” dedi.

Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 12 yıllık zorunlu eğitim ve Fatih Projesi gibi reformların Türk eğitim sistemini muasır medeniyet düzeyine yaklaştırdığını belirtti.

DİJİTAL EĞİTİMİN ÖNEMİ

Her çocuğun internete bağlanmasını destekleyen bir proje olması nedeniyle Fatih Projesini önemsediğini kaydeden Avcı, şöyle devam etti: "Fakat çocuklar bir yandan doğru ve şeffaf internet araçlarına, diğer yandan ise bu araçları kullanmasını sağlayacak bilinç ve beceriye sahip olmaları için eğitilmelidir. Çocukların sağlıklı ve verimli internet kullanımı kültürü kazanmaları için öğretmenlerinin ve anne babalarının da eğitilmeleri ihtiyaçtır.” dedi.

YARATICI VE EĞİTİCİ OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın çocuklara yönelik yaratıcı ve eğitici online içeriklerin hazırlanmasını teşvik etmek ve yaşa uygun içeriklere erişim sağlayan platformlar geliştirmek yönünde reform ve girişimlerde bulunması gerektiğine dikkat çeken Avcı, “İnternet çocuklarımıza ve gençlere, eğitimde yaratıcı olabilmeleri ve kendilerini özgürce ifade edebilmeleri için müthiş fırsatlar sunmaktadır. Dünyayla birlikte Türkiye’nin yaşadığı çağ, dijital çağdır. Online ortamda en aktif olanlar da genç kuşaklardır. Bu nedenle çocuklarımız için eğitimsel kaliteli içerik, hizmet ve korunma sağlayarak; ilgili tüm taraflarla bu perspektifte bir strateji oluşturulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Sanal okul ve sanal eğitim gibi uygulamaların gelişmiş ülkelerde etkili bir eğitim aracı olarak kullanıldığını hatırlatan Avcı, küresel aktör ve bölgesel güç haline gelen Türkiye’nin yakın bir zamanda bölgesinin eğitim üssü haline geleceğini ve eğitim sistem ve araçlarını ihraç eden bir ülke olacağını kaydetti.

SORUMLULUK ÖNEMLİ OLACAK

Gürkan Avcı, “Çocukların dijital ve medya okur-yazarlığını geliştirmek ve online ortamda sorumlu davranmalarını sağlamak amacıyla tüm okullarda online güvenlik konulu bilinçlendirme çalışmaları ve e-eğitime hız kazandırmak öncelikli hedefimiz olmalıdır. Yapılan araştırmalara göre 2015 yılına kadar tüm sektörlerdeki işlerin yüzde 90'ının teknolojik beceriler gerektirmesi beklendiği söyleniyor. Türkiye dijital eğitime gerekli yatırımı yaptığı takdirde gelecekte gençlerimiz için çok geniş iş imkânları ortaya çıkacaktır. Dünyada dijital içerik piyasasının 160 milyar dolara ulaştığı ifade ediliyor. Fatih Projesi gibi yeni projelerle çocuklarımızın yoğun şekilde kullanacağı tablet bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve diz üstü bilgisayarların yaygınlaşmasıyla çocuk ve gençlerimiz için interaktif, yaratıcı ve eğitici internet içeriğine yönelik iş, imkan ve istihdam potansiyeli de artacaktır.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler