Gözler Erdoğan’da

31 Mart’ta yapılacak olan mahalli seçimler için, sayısı saatler kalırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün öğlen saatlerinde, Yenişehir İlçesindeki İstasyon meydanında, halkla buluşacak. Miting için hazırlıklar tamamlanırken, bölge insanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyo, ekonomik ve kültürel sorunların yansıra, Kürt meselesine ilişkin yeni bir sayfa açmak mı sorusuna odaklandı. Erdoğan’ın “DEM Parti yönetiminin siyasi irade sahibi olduğunu ispatlaması gerekiyor” yeklindeki açıklaması yeşil ışık olarak değerlendirildi. Burada Erdoğan’ın gelişi nedeniyle, bir çok yol trafiğe kapatıldı.

Gözler Erdoğan’da

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli Seçimlere sayılı saatler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son düzlükteki seçim organizasyonlarına, Diyarbakır ve Batman’a odaklandırdı. Erdoğan bugün öğlen saatlerinde, AK Parti İl Başkanlığı tarafından İstasyon meydanında organize edilen seçim mitingine katılarak, halkla buluşacak.

ERDOĞAN BUGÜN GELİYOR

Daha önce 20 Mart’ta geleceği duyurulan bilahare 27 Mart olarak açımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır çıkarması bugün tarihi bir heyecanla gerçekleşmesi bekleniyor.  Sabah saatlerinde, Diyarbakır’a gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan havaalanındaki karşılama törenin ardından ilk olarak İl Valisi Ali İhsan Su’dan Diyarbakırla ilgili birifing alacak.

BİR DİZİ GÖRÜŞME YAPACAK

Merkeze ve yerel bazlı yapılan yatırımlarla ilgili bilgi alımından sonra Erdoğan, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri ile Kabine üyeleriyle özel bir görüşme yapacak.

Erdoğan daha sonra, saat 12.00’de Ak Parti İl Teşkilatı tarafından organize edilen, merkez Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanındaki seçim mitingine katılacak.

YENİ BİR SAYFA AÇACAK MI?

Günlerdir yapılan davet çağrılarıyla katılımın yüksek olması beklenen mitinge bölge insanı odaklanırken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingde yapacağı konuşmaya çevrildi. Sosyal, ekonomik ve kültürel bir çok sorunla ilgili müjdeler vermesi beklenen Erdoğan’ın Kürt meselesine ilişkin yeni bir sayfanın müjdesini vereceği tahmin ediliyor.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Erdoğan’ın “DEM Parti yönetiminin siyasi irade sahibi olduğunu ispatlaması gerekiyor” yeklindeki açıklaması bu yöndeki başlatılacak süreç için yeşil ışık olarak değerlendirildi. Erdoğan, mitingde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden ile merkez dahil 17 İlçe Belediye Başkan adayı için, halktan destek isteyecek.

MİLLETVEKİLLERİNDEN ÇAĞRI

Öte yandan AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır mitingi için, halka davet çağrısında bulundu. Çağrıda şu ifadelere yer verildi. “Gerçekleşecek olan büyük buluşmamız görkemli bir miting olacaktır. Partimiz ve tüm ana kademeler bu buluşma için hazırlıklarını tamamladı. Ülkemize ve şehrimize sayısız hizmetleri olan Cumhurbaşkanımızı Diyarbakır’a yakışır bir şekilde ağırlayacağız. Hemşerilerimiz her zaman olduğu gibi bu  mitinge de yine en yüksek katılımı göstererek, aynı desteği sağlayacaklarına inanıyoruz” .

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'da: Bakan Şimşek ve Vali Su karşıladı

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinden dolayı bazı güzergahlar araç trafiğine kapalı olacak.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı ziyaret ve programlardan dolayı dün saat 19.00'dan bugün program bitimine kadar bazı güzergahların araç trafiğine kapalı olacağı belirtildi.

Sürücülerin mağduriyet yaşamaması için alternatif güzergahlar paylaşılarak trafiğe kapatılan güzergahlarda parklanmaya müsaade edilmeyeceği, parklanan araçların çekici ile otoparka çekileceği ifade edildi.

Açıklamada, bugün Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Akkoyunlu, İstasyon ve Cemiloğlu Caddeleri ile İstasyon Köprüsü araç trafiğine kapatılacağı; alternatif olarak Göçmenler, Kılavuz, Fatih, Yaşar Kemal ve Gürsel Caddelerini kullanılması ve araçların uygun park alanlarına park edilmesi gerektiği belirtildi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz