Bayram Tatili İçin Seyahat Planınızı Yaptınız mı?

Uçaklardaki Doluluk Oranı Yüzde 90’ı Aştı, Otobüs Biletlerine Zam Geldi.

Bayram Tatili İçin Seyahat Planınızı Yaptınız mı?

Ramazan Bayramı tatiline sayılı günler kala, uçak biletlerinde hareketlilik te başladı. Uçaklardaki doluluk oranı yüzde 90'ı buldu. Yapılan rezervasyonların da sayısı gün geçtikçe artıyor. Bayram tatili için seyahat planınızı yaptınız mı?

Bayram Tatili İçin Seyahat Planınızı Yaptınız mı?  Otobüs Biletlerine Zam Geldi

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte uçak biletlerinde hareketlilik te başladı. Uçak bilet rezervasyonları artarken, uçaklarda doluluk oranı da güncel verilere göre yüzde 90’a ulaştı.

Diğer taraftan otobüs biletlerine de talebin artış gösterdiği ve bayram yoğunluğu yaşandığı öğrenildi.
Ramazan Bayramı tatiliyle ilgili uçak bileti rezervasyonlarında bilet satışlarında yüzde 25 artış gözlendi. 9 günlük tatile ilişkin yetkililerden yapılan açıklamaya göre yapılan analizler sonucu, uçaklarda doluluk oranlarının yüzde 90'lara ulaştığını ortaya koyuyor. Geçen yıl tatil dönemine kıyala belirgin bir artış yaşandığı anlamına gelen bu durum, seyahat etmek isteyen pek çok vatandaşın tatil planlarını günler öncesinden yapmış olduğunun da göstergesi.

Bayram Bilet Satışlarında Yüzde 25 Artış 

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla, bilet satışlarında yüzde 25 artış gözlendi. Ramazan Bayramı'nda, bazı firmaların yenilenmesi, çeşitli kampanyalar düzenlemesi ve yeni hizmetler sunmaya başlaması gibi sektördeki gelişmeler de tatilcilerin planlarını şekillendiriyor.

Otobüs Firmalarında da Ramazan Bayramı Yoğunluğu Yaşanıyor

Bayrama sayılı günler kala arife ve sonrası için otogarlarda da hareketlilik başladı.
Otobüs firmaları kışın rekabetten dolayı fiyatlarda indirim yapmışlardı, ama bayram öncesi işler yine değişti. Talepler artınca fiyatlar da yine yükselişe geçti. 

Biletler İki Katından Satılacak

Otobüs firmaları, kış sezonunda talep daha azken rekabet edebilmek için bir indirim uygulamıştı fakat bayram tatilinin yaklaşmasıyla bilet fiyatları normale dönecek hatta iki katından satılacak.
Bayramdan günler öncesinde tatil planları yapan vatandaşların otobüs biletlerine talepleri artınca, kış sezonundaki yüzde 30’luk indirim birden normal fiyatlara döndü hatta bir de zam geldi. Bilet fiyatlarına gelen zamda akaryakıt fiyatlarının etkili olduğu yetkililer tarafından dile getirildi.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz