‘Y.DİYARBAKIRSPOR HAZIR DEĞİL’

Kentten  tam destek alan Y.Diyarbakırspor  ,kendi sahasındaki ilk maçta Y . Yozgatspor’a karşı şok bir yenilgi aldı.

ilkj yarıda  bir çok gol pozisyonu bulan ve bunları değerlendiremeyen Y. Diyarbakırspor, ikinci yarını nbaşlarında yediği kaza gölüne  engel olamadı .Tartışmalı bir pozisyonda hakemlerin  anlaşamadığı  yan hakemin  bayrak kaldırdığı ve rakibin elle kestiği topta  orta hakem golü verdi.  İstanbul bölgesi hakemlerinden Serkan Bakan  ve yardımcıları gösterdikleri  yanlı yönetimle tepki çektiler. Kritik yerlerdeki faülleri es geçerken rakibin işi ağırdan almasına ve oyunu soğutmasına  göz yumdular. Y.Diyarbakırspor da bu uyutma taktiğine uyunca rakip maçın başında 1 puana hayal edemediği 3 puana ulaştı.

Maç boyunca rakibin  atağı yoktu.Bu maçta görüldü ki Y. Diyarbakırspor gol bölgelerinde bitirici oyuncu eksikliği yaşıyor. Sezon öncesi kampın olumlu geçmediğ kanısındayım  .Takım çok dağınık oynadı ve  rakibi ciddiye almamanın bedelini 3 puan kaybederek ödedi .Yaklaşık 5 bin   taraftar takıma destek verdi.

Zülküfİ işlek yönetimindeki dernekler  ve maça gelen diğer gruplar bir çatı altında takıma destek sağladı. Maratonun tribünün  açılmaması sıkıntı yaratırken bir çok taraftar da içeri giremenin sıkıntısını yaşayarak yönetime tepki gösterdi.  Umarım diğer haftalarda bu sıkıntılar  olmaz .Yönetim  maça gelen  taraftarları küstürmemeli.Taraftarın coşkusu alkışa değerdi.Bunun devam ettirilmesi lazım.

Takım hedeflenen şampiyonluk için şu anki görüntüye göre yeterli değil.Zayıf rakibi karşısında pek varlık göstermedi ve gelen taraftarlar üzerinde   hayal kırıklığı yarattı . Bu kentin forması ağır herkese nasip olmaz .İnşallah futbolcular bunun bilincinde olur.Diyarbakırspor  taraftarının bir özelliği de başarızlığı asla kabullenmez  ve hazmedemez.Sahada savaşan formasının hakkını verene de fazlasıyla sahip çıkar ve  bağrına basar.Maçtan sonra ‘ilk maçtır’ diye taraftar takımı alkışladı. Futbolcular şunu bilmeli ki böyle oynamaya ve sonuç almaya devam ederlerse alkışlar yerini protestolara bırakacaktır.

Birkaç söz de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü için. Maçtan önce yaşanan  ‘stat kirasını peşin ödemezseniz maçı oynatmayız’ olayı doğru değil. Kimsenin bu kente bunu yapmaya hakkı yok. Bu takımlar da bu kentin kurumlar da.Eğer bu dayatma ve tehditlerle o statta maç yaptırmayacaksınız o zaman devletin spor tesislerine yaptığı yatırımların ne anlamı var?.Kapatalım gitsin. Oralarda siz mi çıkıp oynayacaksınız?.Ayrıca bu kadar para alınmasına rağmen karşılığı verilmiyor. Tribünler,turnikeler ve her taraf dökülüyor. Pislik içinde olan koltuklarda oturmak mümkün değil. Bu kadar para alıyorsunuz,bari buraları temizleyerek hakkını verin. Bu görüntü ancak 3.sınıf ülkelerin statlarında olur. Diyarbakır bunu hak etmiyor.