Göçmenlere yönelik şiddete Diyarbakır Barosundan tepki!

Son günlerde bir çok şehirde Suriyeli sığınmacılara yönelik artarak devam eden şiddet olaylarına bir tepki de Diyarbakır Barosundan geldi.

Göçmenlere yönelik şiddete Diyarbakır Barosundan tepki!

Diyarbakır Barosundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
 

"Başta Kayseri olmak üzere iki genelinde başlayan ve devam eden yabancılara yönelik saldırıları büyük bir endişe ile takip etmekteyiz. İktidarı yaşanan şiddet olaylarına ve nefret söylemlerine yönelik derhal önleyici tedbirleri almaya yargı makamlarını da saldırıları gerçekleştirenlere karşı hızlı ve etkin bir adli süreç başlatmaya davet ediyoruz.

Mültecilerin yaşadıkları mahallelerde kendilerine yönelik kalabalık gruplar tarafından linç girişimleri olmakta saldırılarda konutlara, araçlarına ve iş yerlerine zarar verilmektedir. Kamuoyuna yansıyan görüntülerde suç teşkil eden eylemlere yönelik yeterli önlemlerin alınmadığı da görülmektedir.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan güvenli bir ortamda yaşamak için Türkiye'ye sığınan insanlara münferit adli vakaların gerekçe gösterilerek gerçekleştirilen saldırıların ülkede yaygın yabancı karşıtı söylemlerden bağımsız olmadığını hatırlatmak isteriz.

Diyarbakır Barosu Mülteci Hakları Komisyonu olarak ağır insan hakları ihlaline konu saldırılarına karşı etkileri önlem almaya ve toplumun tüm kesimlerini sağduyulu davranmaya davet ediyoruz."

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz