Son dakika haberi İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı

Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran cinayetinin aydınlatılması yönünde yürütülen soruşturmada itirafçı olan, Narin'in cesedini dereye gömen Nevzat Bahtiyar'ın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı. Tutuklanan şüpheli, jandarmada verdiği ifadesini değiştirdi. Şüpheli Bahtiyar, "Salim bana, 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm' dedi. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum" ifadesini kullandı. Sabah saatlerinde ise şüpheliler adliyeye sevk edildi

Son dakika haberi İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden ve tutuklanan Nevzat Bahtiyar'ın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı

"ARİF’İN KIZINI ÖLDÜRDÜM"

Şüpheli Salim Güran

Şüpheli Salim Güran

Nevzat Bahtiyar, olayla ilgili şunları anlattı: "Narin'in cesedini derenin kenarına bıraktığım zaman üzerine bir taş koyduğumu hatırlıyorum. Cesedin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdim, üstüne bir taş koydum. Dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Savcılıkta verdiğim ifademde geçen Salim'in bana dediği 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm.' şeklindeki ifade doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum."

"NARİN’İN CESEDİNİ ÇUVALA TEK BAŞIMA KOYDUM"

Fotoğraf: AA

Fotoğraf: AA

Olay günü muhtar Salim Güran ile Narin'in cesedini kendi aracına yerleştirdiklerini belirten şüpheli, "Daha sonra ben kendi ikametimde Narin'in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim." ifadesini kullandı.

Narin'i arama çalışmaları sırasında Salim Güran'ın tedirgin olduğunu fark ettiğini anlatan Nevzat Bahtiyar ifadesinde şunları söyledi: "Ona benzer bir tedirginliği başka birinde gördüğümü hatırlamıyorum. Arama faaliyetleri sırasında Salim ve yanındaki jandarma personeli, annemin avlusundaki eski kuyuya bakmaya geldiler."

"ARAMA KAYITLARIMI KENDİM SİLDİM"

"Narin'in cesedini gömdükten sonra ilk defa Salim ile burada yüz yüze geldik. Jandarma personeli olduğu için bana bir şey sormadı. Bunun haricinde Narin'in hiçbir akrabası bana Narin'in cesediyle ilgili hiçbir şey sormadı. Daha önce de arama kayıtlarım arttığı için kayıtlarımı silmiştim. Olay günü ile alakalı da kayıtlarımı kendim sildim. Kimsenin bu yönde telkin veya tavsiyesi olmadı. Bu durumdan dolayı pişmanım."

MAHKEME KARARINDAN DETAYLAR

Fotoğraf: AA

Fotoğraf: AA

Nöbetçi sulh ceza hakimliğinin kararında, Nevzat Bahtiyar'ın diğer şüpheli Salim Güran'ın kendisine teslim ettiği Narin Güran'a ait cesedi çuvala koyarak dere kenarına gömdüğüne dair ikrarda bulunduğu ifade edilerek, "Şüphelinin bir kısmını ikrar etmesine karşın bir kısım soruları cevapsız veya muğlak bırakması sebebiyle birtakım şüphelileri korumaya çalıştığı izlenimi uyandırdığı, şüpheli ifadelerinin kısmen çelişkiler barındırdığı" belirtildi.

TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

Fotoğraf: DHA | Şüpheli Nevzat Bahtiyar

Kararda, şunlar kaydedildi: "Soruşturmanın henüz tamamlanmamış oluşu ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5. maddesinde öngörülen geçerli şüphe sebeplerinin, Anayasanın 19. maddesinde belirtilen kuvvetli belirtinin ve CMK'nin 100/1. maddesinde öngörülen kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu müsnet suç için kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, müsnet suçun CMK 100/3. maddesinde belirtilen katalog suçlardan oluşu, verilmesi beklenen cezaya göre şüphelinin kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel bulunması, tutuklama tedbirinin ölçülü olması ve bu safhada adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından şüphelinin CMK 100 ve devamı maddeleri gereğince tutuklanmasına karar verilmiştir."

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar'ın tutuklandığı soruşturma kapsamında, sabah saatlerinde ise şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AJANSLAR