Tarık Ziya Ekinci Diyarbakır'da son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Tarık Ziya Ekinci'nin cenaze törenine katıldı.

Tarık Ziya Ekinci Diyarbakır'da son yolculuğuna uğurlandı

Tarihçi, siyasetçi, doktor ve insan hakları savunucusu Tarık Ziya Ekinci’nin cenazesi vasiyeti üzerine Diyarbakır’da son yolculuğuna uğurlandı. Ekinci’nin cenazesi bu sabah saatlerinde Diyarbakır’a getirildi. Yenişehir ilçesinde bulunan Şehitlik Mezarlığına getirilen cenazesi için Şehitlik Camii’nde dualar okundu, cenaze namazı kılındı.

Tarık Ziya Ekinci için Şehitlik Mezarlığında kılınan cenaze namazına, Ekinci’nin ailesinin yanı sıra, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Mardin Milletvekili Saliha Aydeniz, DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Ekinci’nin cenazesi, yapılan konuşmalar ve okunan duaların ardından toprağa verildi. Eş Başkan Bucak ve Hatun, defin işlemlerinin ardından Tarık Ziya Ekinci'nin eşi Perihan Ekinci ve aile fertleri ile birlikte taziyeleri kabul etti.

Kaynak: Bülten